Şeker hastaları bu içeceğe temkinli! Ama faydaları saymakla bitmiyor

Portakal suyu doğal şeker içeriyor. Portakal suyunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Şeker hastaları ise portakal suyunu kontrollü şekilde tüketmeli. İşte detaylar...

C vitamini içeren portakal suyu kahvaltınıza eşlik edebilir. Katkısız portakal suyu kalp sağlığını korur. Peki portakal suyu faydaları neler?

CİLDİNİZE SAĞLIKLI BİR PARLAKLIK KATAR

Organik Beslenme Danışmanı Lauren Manaker ise portakal suyunun gibi %100 narenciye suyu tüketiminin daha düşük kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkili olduğunu dile getiriyor.

Hesperidin gibi spesifik flavonoidler, kardiyovasküler olaylarda azalma, hem erkeklerde hem de kadınlarda felç riskinde azalma ve menopoz sonrası kadınlarda koroner kalp hastalığı riskinde azalma gibi sonuçlarla ilişkilendirilmiştir.

Critical Reviews in Food Science and Nutrition adlı dergide yayınlanan bir araştırmaya göre, özellikle %100 portakal suyunun sağladığı daha yüksek hesperidin alımı, pozitif kan basıncı sonuçlarının yanı sıra inflamatuar belirteçlerdeki azalmayla da ilişkilendirildi; bu da kalp sağlığına fayda sağlıyor.

DEHİDRASYON YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLABİLİR!

Kronik inflamasyonun yaşanması, kişinin diyabet, bazı kanserler ve kalp hastalığı gibi çok çeşitli kronik hastalıklara yakalanma riskini artırabilir, dolayısıyla bunu yönetmek insanların daha sağlıklı yaşamlar yaşamasına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, sabahları bir bardak portakal suyunu içmek, doğru portakal suyunu seçtiğiniz sürece uzun vadede sağlığınız için son derece faydalı olabilir.

Manaker, "Bir bardak %100 portakal suyu içmek gibi basit bir hareketin genel sağlığınız üzerinde derin bir etkisi olabilir" diyor. Meyve suyu ilave şekerlerle yapılmış bir portakal suyu 'içeceği' olmadığı sürece, bu suyu yudumlamak uzun bir yol kat edebilir.