HİLAL ÇAKIR
Havalar ne kadar ısınsa da menüde çorba yer alıyor. Özellikle şehriye çorbası tarifi en çok araştırılan çeşitlerden biri. Tavuk suyu veya et suyu ilave edilerek yapılırsa şehriye çorbası tam bir şifa haline gelebilir. Fakat sıcak suyla da yapılabiliyor. İşte adım adım şehriye çorbası tarifi...
ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük arpacık soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça (isteğe göre domates rendesi de olur – 1 orta boy)
1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
5 su bardağı sıcak su (isteğe bağlı et/tavuk suyu da olur)
Tuz
Karabiber
(İsteğe bağlı) kuru nane, maydanoz veya limon suyu
ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Yağı tencereye alın ve eritin. Ardından tam bütün arpacık soğanı ve salçayı ekleyin, birkaç dakika kavurun. Eğer domates rendesi kullanacaksanız, salça yerine onu koyup suyunu biraz çektirin.
Şehriyeleri ekleyin, 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Orta ateşte şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
İsteğe göre üzerine kuru nane serpebilir veya servis sırasında birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
SERVİS ÖNERİSİ
Yanında sıcak ekmek ve limonla sunabilirsiniz.
Tavuk suyu ile yaparsan ekstra lezzetli olur.