AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Balık tarifi ve balık soslarının yapılışı en çok araştırılan tariflerin başında geliyor. Peki, en iyi balık sosu nasıl yapılır? Balık nasıl pişirilir? Şef Rafet İnce Benim Yemeğim yemek yarışmasında bugün barbun balığının pişirilmesini anlattı. Barbun balığı tarifini en güzel şekilde yapmak için çabalayan yarışmacılar yaptıkları soslarla balık yemeğini lezzetlendirmeye çalışacak. İşte balık pişirmenin püf noktası, barbun balığı ve balık sosu tarifi...
BALIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet barbun balığı
4 adet kereviz sapı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım limon
Balığın sıcak sosu için:
Balığın kafası ve iç kısmındaki kemikler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Yarım limon
Krema
Limon kabuğu
Havuç
Dereotu sapı
Ailoi sos için:
1 yemek kaşığı mayonez
2 adet kornişon turşusu
1 adet havuç
Dereotu
Yarım limon
1 çay kaşığı zeytinyağı
BARBUN BALIĞININ YAPILIŞI
Barbun balığı tarifi için önce barbunu fileto haline getiriyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon kabuğu ve suyu ekleyerek marine ediyoruz. Balık pişirmenin püf noktası burasıdır. Balıklara son olarak kereviz saplarını ekleyerek 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
Sıcak Sosun Yapılışı:
Balık kafası ve iç kemiklerini zeytinyağı, sarımsak, limon suyuyla tavada karamelize ediyoruz. Dereotu, havuç, kabuklu limon ve kremayı ekleyerek 3-4 dakika kaynatıyoruz
Ailoi Sosun Yapılışı
Doğranmış kornişon turşusu, havuç ve dereotunu limon suyu, mayonez ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Pişen balığı ve sosları tabaklıyoruz.