Şefin özel sosuyla barbun balığı tarifi! Balık pişirmenin püf noktası! Benim Yemeğim barbun tarifi

Balık sevenler için balık sosu tarifinden barbun balığının pişirilmesine kadar adım adım balık tarifi anlattık. Şef Rafet İnce'nin özel balık sosu tarifiyle lezzet şölenine dönüşen barbun balığı sofranıza lezzet katacak. Peki, barbun balığı nasıl pişirilir? En iyi balık sosu nasıl hazırlanır? Balık pişirmenin püf noktası nedir? Benim Yemeğim Programı'nın 24 Mart menüsü olan barbun balığı tarifi haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Balık tarifi ve balık soslarının yapılışı en çok araştırılan tariflerin başında geliyor. Peki, en iyi balık sosu nasıl yapılır? Balık nasıl pişirilir? Şef Rafet İnce Benim Yemeğim yemek yarışmasında bugün barbun balığının pişirilmesini anlattı. Barbun balığı tarifini en güzel şekilde yapmak için çabalayan yarışmacılar yaptıkları soslarla balık yemeğini lezzetlendirmeye çalışacak. İşte balık pişirmenin püf noktası, barbun balığı ve balık sosu tarifi...

BALIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet barbun balığı

4 adet kereviz sapı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Yarım limon

Balığın sıcak sosu için:

Balığın kafası ve iç kısmındaki kemikler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Yarım limon

Krema

Limon kabuğu

Havuç

Dereotu sapı

Ailoi sos için:

1 yemek kaşığı mayonez

2 adet kornişon turşusu

1 adet havuç

Dereotu

Yarım limon

1 çay kaşığı zeytinyağı

BARBUN BALIĞININ YAPILIŞI

Barbun balığı tarifi için önce barbunu fileto haline getiriyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon kabuğu ve suyu ekleyerek marine ediyoruz. Balık pişirmenin püf noktası burasıdır. Balıklara son olarak kereviz saplarını ekleyerek 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz.

Sıcak Sosun Yapılışı:

Balık kafası ve iç kemiklerini zeytinyağı, sarımsak, limon suyuyla tavada karamelize ediyoruz. Dereotu, havuç, kabuklu limon ve kremayı ekleyerek 3-4 dakika kaynatıyoruz

Ailoi Sosun Yapılışı

Doğranmış kornişon turşusu, havuç ve dereotunu limon suyu, mayonez ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Pişen balığı ve sosları tabaklıyoruz.