Şefin önerisiyle Türk kahveli irmik helvası tarifi ve malzemeleri

Türk kahveli irmik helvası tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Türk mutfağında çok sevilen irmik helvası hem pratik hem de lezzetli. Kahveyi sevenler için nefis bir tatlı tarifi olan Türk kahveli irmik helvasının yapılışını Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle adım adım anlattık. Ekran başında yarışmayı kaçıranlar için Türk kahveli irmik helvası tarifi ve malzemeleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hafta içi her gün birbirinden farklı yemek ve tatlıların paylaşıldığı Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü Türk kahveli irmik helvası tarifi oldu. Yarışmacılar Türk kahveli irmik helvası yaparak hünerlerini göstermeye çalışacak. Peki, Türk kahveli irmik helvası nasıl yapılır? Tereyağında kavrulan irmik, süt ve kahvenin muhteşem buluşmasıyla yapılan Türk kahveli irmik helvası popüler tatlı tarifiniz olabilir.

TÜRK KAHVELİ İRMİK HELVASI MALZEMELER

1,5 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ceviz içi

1 çay kaşığı toz tarçın

1 yemek kaşığı Türk kahvesi

Şerbeti için:

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 yemek kaşığı kaymak

TÜRK KAHVELİ İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmik helvası için önce su, süt ve şekeri tencerede karıştırıyoruz.

Erittiğimiz tereyağında irmikleri kavuruyoruz. Cevizleri küçültüp üzeri için bir miktar ayırdıktan sonra kalan cevizi kavurduğumuz irmiğe ekliyoruz. Tarçın ve Türk kahvesini de ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Kaynattığımız şerbeti irmiğe ekliyoruz ve hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Şerbetini çekmesi için 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

Çember kalıp yardımıyla irmiği tabaklayıp üzerine ayırdığımız cevizleri koyuyoruz. Son olarak bir top kaymağı üzerine yerleştiriyoruz. Türk kahveli irmik helvası servise hazır. Afiyet olsun...