AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in 29 Haziran menüsü patatesli hingel mantı tarifi oldu. Hamuru, iç harcı ve sosu olmak üzere üç aşamadan oluşan hingel mantı en sevilen yöresel yemekler arasında yer alıyor. Hingel mantı tarifi patatesli ve soğanlı iç harcıyla ve sarımsaklı yoğurt sosuyla hem görüntü yönünden hem de lezzet açısından iştah kabartıyor. Şef Rafet İnce'nin tarifiyle adım adım hingel mantının yapılışını hazırladık. Ekran başında tarifi kaçıranlar için hiç bilmeyenlerin bile kolay şekilde yapabileceği hingel mantı tarifi favori yemeğiniz olabilir. İşte tarif defteriniz için yeni bir lezzet önerisi...
PATATESLİ HİNGEL MANTI HAMURU İÇİN
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
İç harcı için:
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
PATATESLİ HİNGEL MANTININ YAPILIŞI
Patatesli hingel mantı tarifi zor gibi görünse de aslında oldukça pratik. Tek yapmanız gereken adım adım ilerlemek ve tarife uyum sağlamak.
Mantı hamurunun yapılışı
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırma kabında yoğuruyoruz. Hamurun dinlenmesi için üzerini streçleyip 15 dakika bekliyoruz. Açmak için ayırdığımız bir kaşık unu Tezgâha serpiyoruz ve merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açıyoruz. Yuvarlak kalıp yardımıyla kestiğimiz hamurların orta yerine iç harcını koyup katlıyoruz.
İç harcının yapılışı
Kü0ç0ük küçük doğradığımız soğanları zeytinyağıyla kavurmaya başladıktan sonra domates salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Önceden haşladığımız patatesi çatalla ezip püre haline getiriyoruz. Hazırladığımız patates püresini ekleyip soğan ve salçaya yedirdikten sonra tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Mantıları kaynayan suda haşlıyoruz.
Sosların yapılışı
Hingel mantının lezzeti için sosu da oldukça önemli. İnce ince doğradığımız sarımsaklara yoğurt, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırıyoruz. Yoğurt sosumuzu sıkma torbasına alıyoruz. Tavada tereyağını erittikten sonra pul biber, kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kavuruyoruz. Sıkma torbasına aldığımız yoğurdu tabağın ortasına yerleştirip etrafına patatesli hingel mantılarını diziyoruz ve üzerine baharatlı sosu gezdiriyoruz.