Şefin önerisiyle frambuaz soslu brownie tarifi

Brownie tarifi en çok merak edilen tatlılardan biri. Benim Yemeğim'in bugünkü belirleyici menüsü Brownie ve yanında frambuaz sos tarifi oldu. Şef Rafet İnce brownie yapmanın püf noktalarını anlattı. İşte tarif defterine eklenmesi gereken lezzet olan brownie tarifi ve yanında eşsiz frambuaz sosunun yapılışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Brownie yanınada frambuaz sosu tarifi favori tatlınız olabilir. Hem pratik hem de damakları şenlendiren bir lezzet olan brownie çikolata şöleniyle tarif defterinizde mutlaka yer alması gereken bir tatlı. Benim Yemeğim'in 21 Mayıs menüsü olan brownie tarifi için yarışmacılar hünerlerini sergileyecek. Peki, brownie nasıl yapılır, brownienin püf noktası nedir?

BROWNİE VE FRAMBUAZ SOS MALZEMELER

200 gram bitter çikolata

4 yemek kaşığı tereyağı

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

2 adet çilek

100 gram beyaz çikolata

Frambuaz sos için:

1 su bardağı frambuaz

Yarım su bardağı su

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı nişasta

BROWNİE'NİN YAPILIŞI

Brownie tarifi için öncelikle bitter çikolatayı tereyağıyla beraber eritiyoruz. Bir kabın içerisinde yumurta ve beyaz toz şekerimizi karıştırıyoruz. Erittiğimiz çikolatayı yumurta ve toz şekerli harca yavaşça yediriyoruz. Daha sonra sırasıyla un ve vanilya ilave edip karıştırıyoruz. Yağlı kâğıdımızı fırın kabına yerleştirip brownie harcımızı döküyoruz ve eşit bir şekilde yayıyoruz. 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.

FRAMBUAZ SOSUN YAPILIŞI

Frambuazı, toz şekerle blenderda çekiyoruz. Sosu tavaya aldıktan sonra üzerine biraz su ekliyoruz. Son olarak nişastayı su ile açarak frambuaz sosumuza ilave ediyoruz. Kaynayan sosu süzgeçten geçiriyoruz.

Brownie'yi dilimliyoruz ve üzeri benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ekliyoruz. Hazırlamış olduğumuz frambuaz sosu tabağımızın kenarına ekliyoruz. Son olarak tatlımızı çilekle süsleyerek servis ediyoruz. Frambuaz soslu brownie tarifi hazır. Afiyet olsun...