AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Künefe tarifi kolay gibi görünse de herkes aynı tadı yakalayamıyor. Künefenin püf noktası peyniri, tereyağı ve pişirmesinde gizli. Bugün Benim Yemeğim programında yarışmacılar künefe için yarışacak. Şef Rafet İnce künefenin yapılışı hakkında püf noktaları verecek. Adım adım ev yapımı künefe tarifini sizler için hazırladık. Pandemi yasaklarında canı künefe isteyip alamayanlar evde kendi künefesini yapabilir. İşte hem pratik hem nefis künefe tarifi ve malzemeleri...
KÜNEFE TARİFİ MALZEMELER
250 gram tel kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
150 gram tuzsuz künefe peyniri
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
50 gram kaymak
EV YAPIMI KÜNEFE TARİFİ
Şerbetin yapılışı:
Künefe şerbeti için tencereye su, toz şeker, yarım limonun suyunu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynattığımız şerbeti benmari usulü soğutuyoruz.
Künefenin yapılışı:
Künefe tarifi için önce küçülttüğümüz kadayıfları kaba alıp erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz. Önceden ayırdığımız tereyağıyla pekmezi karıştırıyoruz. Künefe tepsisinin altına pekmezli tereyağını sürüyoruz. Tereyağlı kadayıfı tepsiye yerleştirip diğer tepsiyle üzerine bastırıyoruz.
Kadayıfın üzerine küp küp doğradığımız künefe peynirlerini yerleştiriyoruz. Bir kat daha kadayıfı üzerine koyduktan sonra tekrar diğer tepsiyle
Üzerine bastırıyoruz. 180 derece 5-6 dakika fırında kızartıyoruz. Künefelerin altını ve üstünü kızarttıktan sonra şerbetini ekleyip çektiriyoruz.
Künefeyi tabağa alıp üzerine biraz daha şerbet gezdiriyoruz. Toz antep fıstığı ve kaymağını ilave edip sunuyoruz. Künefemiz hazır. Afiyet olsun...