Şefin önerisiyle birebir tutan profiterol tarifi

Profiterol tarifi zor ama emeğine değen bir tatlı. Peki, profiterol nasıl yapılır? ''Daha önce yaptım tutmadı'' diyorsanız bir de Şef Rafet İnce'nin profiterol tarifini deneyin. Profiterolün çikolatası, kreması ve hamuru birebir tutacak bir tarif hazırladık. İşte en kolay profiterol tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Profiterol tarifi denilince herkesin tatlı iştahı kabarsa da yapılışı akla gelince insan bir düşünüyor. Çünkü profiterol tarifi birkaç aşamadan oluşuyor. Profiterolün püf noktası çikolata sosu ve krema lezzeti.

Lezzetine değecek bir tatlı tarifi arıyorsanız işte size fırsat. Şef Rafet İnce'nin profiterol tarifi işlerinizi kolaylaştırabilir. Profiterol krema, çikolata ve hamur olmak üzere 3 aşamada yapılıyor. İşte birebir tutan en kolay profiterol tarifi ve malzemeleri...

PROFİTEROL MALZEMELER

Profiterol hamuru için:

1 su bardağı su

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı tereyağı

5 adet yumurta

Krema için:

3 su bardağı süt

Yarım su toz şeker

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Sos için:

200 gram bitter çikolata

200 gram krema

1 yemek kaşığı kakao

Sunum İçin:

1 Yemek Kaşığı Toz antep fıstığı

Hamuru İçin:

Profiterol tarifi için öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek.

Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.

Kreması İçin:

Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatın. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırın.

Çikolata Sosu İçin:

Krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırın. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdirin. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapın. Profiterol tarifi hazır. Afiyet olsun...