Şef künefe tarifini böyle öneriyor! O malzeme olmazsa künefe çöp olur

MasterChef'in 13 Eylül Programı'nda yarışmacılar künefe yaptı. Ekran başında MasterChef'i izleyenler künefenin tarifini ve püf noktasını araştırmaya başladı. Künefenin püf noktası peyniri, tereyağı ve pişirmesinde gizli. Şef Rafet İnce'nin künefe tarifi favoriniz olacak. İşte birebir tutan künefe tarifi...

MasterChef'in 13 Eylül Programını izleyenler künefe tarifini araştırıyor. Sevilen tatlı olan künefeyi yapmak oldukça zor ama imkansız değil. Şef Rafet İnce'nin künefe tarifini sizler için derledik. Künefenin şerbetinden pişmesine kadar tüm detayları okuyarak evde kendi künefenizi yapabilirsiniz. İşte Şef Rafet İnce'nin künefe tarifi ve künefenin püf noktaları...

KÜNEFE TARİFİ MALZEMELER

250 gram tel kadayıf

4 yemek kaşığı tereyağı

150 gram tuzsuz künefe peyniri

Tepsiyi yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

50 gram kaymak

EV YAPIMI KÜNEFE TARİFİ

Şerbetin yapılışı:

Künefe şerbeti için tencereye su, toz şeker, yarım limonun suyunu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynattığımız şerbeti benmari usulü soğutuyoruz.

Künefenin yapılışı:

Künefe tarifi için önce küçülttüğümüz kadayıfları kaba alıp erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz. Önceden ayırdığımız tereyağıyla pekmezi karıştırıyoruz. Künefe tepsisinin altına pekmezli tereyağını sürüyoruz. Tereyağlı kadayıfı tepsiye yerleştirip diğer tepsiyle üzerine bastırıyoruz.

Kadayıfın üzerine küp küp doğradığımız künefe peynirlerini yerleştiriyoruz. Bir kat daha kadayıfı üzerine koyduktan sonra tekrar diğer tepsiyle

Üzerine bastırıyoruz. 180 derece 5-6 dakika fırında kızartıyoruz. Künefelerin altını ve üstünü kızarttıktan sonra şerbetini ekleyip çektiriyoruz.

Künefeyi tabağa alıp üzerine biraz daha şerbet gezdiriyoruz. Toz antep fıstığı ve kaymağını ilave edip sunuyoruz. Künefemiz hazır. Afiyet olsun...

Karnınız ütü basmış gibi dümdüz olacak! Bu kür karın yağlarını yakıyor