AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü falafel tarifi oldu. Yarışmacılar falafel köftesini birbirlerine ve Şef Rafet İnce'ye beğendirmeye çalışacak. Falafelin püf noktası sosu ve köftelerin kızgın yağda kızartılmasıdır. Falefelin yapılışını şefin önerisiyle hazırladık. Tarif defterinize mutlaka eklemek isteyeceğiniz nefis ara sıcak tarifi davetlerinize damga vuracak. İşte adım adım kolay falafel tarifi ve malzemeleri...
FALAFEL VE YOĞURT SOS MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
5 dal taze nane
5 dal dereotu
1 dal taze soğan
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz ve karabiber
TAHİNLİ YOĞURT SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Tuz
FALAFEL KÖFTESİNİN YAPILIŞI:
Falafel tarifi hem pratik hem lezzetli. Orta Doğu'dan mutfağımıza giren falafeli yaparak ailenizi veya misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Falafel için öncelikle nohut, 2 diş sarımsak, yarım kuru soğanı blenderda çekip püre haline getiriyoruz. Harca un ve ince ince doğradığımız taze soğan, dereotu, nane, maydanozu ilave ediyoruz. Kırmızı toz biber, kimyon, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz. Yağladığımız yağlı kâğıtların arasına falafeli yerleştirip merdaneyle açıyoruz. Şekil verdiğimiz falafeli kızgın yağda kızartıyoruz. Fazla yağını peçete yardımıyla alıyoruz.
SOSUN YAPILIŞI:
Falafelin püf noktalarından biri de sosundaki lezzettir. Yarım limonun suyu, yoğurt, tahin, zeytinyağı, tuz ve karabiberi kabımızda karıştırıyoruz. Sosu sıkma torbasına alıyoruz.