Şefin mutfağından adım adım profiterol tarifi! Profiterolün püf noktası hamuru

Profiterol tarifi bugün Benim Yemeğim yarışmasının belirleyici menüsü oldu. En çok sevilen tatlıların başında gelen profiterol hamuru, kreması ve sosu olmak üzere üç aşamada yapılıyor. Peki, iyi bir profiterolün püf noktası nedir? Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle adım adım profiterol tarifi sizlerle...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Profiterol tarifi birçok kişi tarafından denense de herkesinki tam olarak tutmuyor. Peki, profiterolün püf noktası nedir? Dökülen sosun parıl parıl olmasından tutun da hamurun kıvamına kadar her detayın önemli olduğu bu tatlı zahmetli aşamalardan geçse de profiterol yapımındaki son lezzet bütün zahmeti unutturuyor. Ramazan ayında iftar sofralarında da tercih edilen profiterolün yapılışı merak ediliyor.

Benim Yemeğim yemek yarışmasında bugün yarışmacılar profiterol tarifinde hünerlerini gösterecek. Ekran başında olanlar ve günün tatlısına karar veremeyenler için Şef Rafet İnce'nin mutfağından profiterol tarifi ve malzemelerini bir araya getirdik. İşte adım adım profiterolün yapılışı...

PROFİTEROL MALZEMELER

Hamur İçin:

1 su bardağı su

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı tereyağı

5 adet yumurta

Krema için:

3 su bardağı süt

Yarım su toz şeker

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Sos için:

200 gram bitter çikolata

200 gram krema

1 yemek kaşığı kakao

Sunum İçin:

1 Yemek Kaşığı Toz antep fıstığı

Hamuru İçin:

Profiterol tarifi için öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek. Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.

Kreması İçin:

Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırıyoruz.

Çikolata Sosu İçin:

Krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapıyoruz. Profiterol tarifi hazır. Afiyet olsun...