Ramazan ayında yemek tarifleri için yemek yarışmaları biçilmiş kaftan oluyor. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim yemek yarışması da ilgiyle takip ediliyor. Bugünkü yarışmacılar tas kebabı ve haşıl aşı tarifinde hünerlerini sergiledi. Peki, tas kebabı nasıl yapılır, püf noktası nedir? Şefin özel tarifini sizler için bir araya getirdik.
TAS KEBABI VE HAŞIL AŞI MALZEMELER
Tas Kebabı İçin:
200 gram dana kuşbaşı
15 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet defneyaprağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Su
Haşıl aşı için:
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Su
TAS KEBABI YAPILIŞI:
Tas kebabı tarifi için önce tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup erittikten sonra kuşbaşı doğradığımız eti ve havucu, arpacık soğanını ilave edip kavuruyoruz. Sonrasında defneyaprağını, ezdiğimiz sarımsağı, kırmızı toz biberi, salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine ılık su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız patatesi suda nişastasından arındırdıktan sonra tuzlayıp yağda kızartıyoruz.
HAŞIL AŞI YAPILIŞI:
Unu zeytinyağında kavurup tuz ve karabiberini ekledikten sonra önceden haşladığımız buğdayı ilave ediyoruz ve suyunu verip kaynamaya bırakıyoruz.
SUNUM İÇİN:
Süzme yoğurda ezdiğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Ürünlerimizi tabaklayıp üzerine ince doğradığımız maydanozu serpiştiriyoruz.