Şefin menüsünden tas kebabı ve haşıl aşı tarifi

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü tas kebabı ve haşıl aşı tarifi oldu. Özellikle Ramazan ayında ''Bugün ne pişirsem?'' diyenler yemek yarışmalarını takip ediyor. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim'i ekran başında kaçıranlar için tas kebabı ve haşıl aşı tarifini adım adım anlattık. İşte şefin özel tarifiyle nefis bir yemek önerisi...

Ramazan ayında yemek tarifleri için yemek yarışmaları biçilmiş kaftan oluyor. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim yemek yarışması da ilgiyle takip ediliyor. Bugünkü yarışmacılar tas kebabı ve haşıl aşı tarifinde hünerlerini sergiledi. Peki, tas kebabı nasıl yapılır, püf noktası nedir? Şefin özel tarifini sizler için bir araya getirdik.

TAS KEBABI VE HAŞIL AŞI MALZEMELER

Tas Kebabı İçin:

200 gram dana kuşbaşı

15 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet defneyaprağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

4 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Su

Haşıl aşı için:

1 su bardağı haşlanmış buğday

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

Su

TAS KEBABI YAPILIŞI:

Tas kebabı tarifi için önce tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup erittikten sonra kuşbaşı doğradığımız eti ve havucu, arpacık soğanını ilave edip kavuruyoruz. Sonrasında defneyaprağını, ezdiğimiz sarımsağı, kırmızı toz biberi, salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine ılık su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız patatesi suda nişastasından arındırdıktan sonra tuzlayıp yağda kızartıyoruz.

HAŞIL AŞI YAPILIŞI:

Unu zeytinyağında kavurup tuz ve karabiberini ekledikten sonra önceden haşladığımız buğdayı ilave ediyoruz ve suyunu verip kaynamaya bırakıyoruz.

SUNUM İÇİN:

Süzme yoğurda ezdiğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Ürünlerimizi tabaklayıp üzerine ince doğradığımız maydanozu serpiştiriyoruz.