Şefin menüsünden humus ve tavuk kapama tarifi! Humusun püf noktası

Tavuk kapama ve humus tarifi bugünkü Benim Yemeğim Programı'nın belirleyici yemek menüsü oldu. Yarışmacılar yaptıkları humus ve tavuk kapama tarifi ile hünerlerini sergileyecek. Peki, humus nasıl yapılır? Şef Rafet İnce'nin sunduğu yarışmada en çok sevilen yemeklerin püf noktalarını sizler için derledik. İşte şefin menüsünden humus tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Humus ve tavuk kapama tarifini merak edenler bugünkü Benim Yemeğim Programı'nı heyecanla bekliyor. Şef Rafet İnce humusun püf noktasını ekran başındakilere anlatırken biz de yarışmayı izleyemeyenler için tavuk kapama ve humus tarifini bir araya getirdik. İşte iftara hazırlık yapanlar için şefin menüsünden özel tarifler...

TAVUK KAPAMA VE HUMUS MALZEMELER

Tavuk kapama için:

2 adet tavuk but

15 adet arpacık soğan

1 adet kereviz sapı

1 adet havuç

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

5 yaprak kıvırcık marul

2 adet defne yaprağı

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 dal taze biberiye

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

2.5 su bardağı su

HUMUS TARİFİ MALZEMELER:

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı tahin

Yarım limon suyu

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

5 adet buz

TAVUK KAPAMA TARİFİ YAPILIŞI:

Tavukların derilerini pürmüz yardımıyla yakıyoruz. Tencerenin içerisine zeytinyağı, arpacık soğan, havuç, kereviz, sarımsak, defneyaprağı ve biberiye ekleyerek kavuruyoruz. Tereyağı, un, pul biber, kırmızı toz biber ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Tavuklarımızı marul yaprağıyla sararak tencerede kavrulan sebzelerin üzerine ekliyoruz. Son olarak su ilave ederek 30 dakika pişiriyoruz.

HUMUS TARİFİ:

Humus tarifi için haznenin içerisine nohut, yoğurt, tahin, sarımsak, kimyon, limon, tuz, zeytinyağı ve buz ilave ederek blenderdan geçiriyoruz. Pişen tavuk ve humusu tabağa alarak sunuma hazır hale getiriyoruz.