AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Çıtır mantı tarifi internette en çok aranan yemek tariflerinden biri. Peki, çıtır mantı nasıl yapılır? Şef Hatice Akman'ın birebir tutan çıtır mantı tarifini hazırladık. Akşam yemeğine "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız işte size nefis öneri...
ÇITIR MANTI MALZEMELER
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kasığı karabiber
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
ÇITIR MANTI SOSU MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı süzme yoğurt
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçek yağı
ÇITIR MANTI TARİFİ
Çıtır mantı tarifi için önce geniş bir tavada ayçiçek yağında kıymayı kavurun. Ardından soğan rendeleyin, sarımsağı ezin. Bu malzemeleri kıymaya ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra karabiberi, tuzu, kimyonu ekleyin kavurulmuş kıymayı ocaktan alın.
Yufkayı tezgâha açın. 4 parmak genişliğinde kesin. Üzerine tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
Hazırladığımız köfte harcını yufkanın üzerine eşit şekilde paylaştırın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde sarın.
Çıtır mantıları bol kızgın yağda kızartın. Bir tavada tereyağını biraz yakın, kırmızı toz biberi ekleyin, bir taşım kaynatın.
Çırpılmış yoğurtla tereyağı sosunu mantı üzerine gezdirin. Çıtır mantı akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun.