Kolay tatlı tarifi arayanların kurtarıcısı: Vişneli keşkül

Vişneli keşkül tarifi bugünkü Benim Yemeğim'in menüsü oldu. Yarışmacılar hem birbirlerine hem de Şef Rafet İnce'ye mutfak hünerlerini vişneli keşkülde gösterecek. Peki, vişneli keşkül nasıl yapılır? Evde bulunan malzemelerle yapılan keşkül hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi. İşte ev yapımı keşkül tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Astrolog Ceylin Çelebi

Ev yapımı keşkül tarifi merak ediliyor. Benim Yemeğim'in 4 Haziran menüsü vişneli keşkül tarifi oldu. Bademle ve fıstıkla süslenen vişneli keşkül, kolay tatlı tarifi arayanların vazgeçilmezi oluyor. İşte bugünün lezzetli tatlısı ve yapılışı...

VİŞNELİ KEŞKÜL MALZEMELER

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı vişne

3 yemek kaşığı nişasta

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı vanilya

4 yemek kaşığı badem

ÜZERİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı

1 tatlı kaşığı badem

KEŞKÜLÜN YAPILIŞI

Kolay tatlı tarifi araştırıyorsanız vişneli keşkül kurtarıcınız olabilir. Hem sunumu kolay hem de görselliği ile iştah kabartan bir tatlı. Keşkül yapımına tencerede süt ve toz şekeri karıştırarak başlıyoruz. Püre haline getirdiğimiz vişneleri tencereye ilave edip kaynatıyoruz.

Yumurta sarısı, nişasta ve vanilyaya su ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayan vişneli süte ilave ediyoruz. Kavurduğumuz file bademlerin bir kısmını tencereye ekliyoruz.

Muhallebileri tatlı kâselerine alıyoruz. Ayırmış olduğumuz kavurulmuş file bademleri üzerine ilave ediyoruz. Son olarak toz antep fıstığını gezdiriyoruz. Vişneli keşkül tarifi sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun.