Şef Rafet İnce'nin 3 adımda güllaç tarifi

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü güllaç tarifi oldu. Şef Rafet İnce'nin güllaç tarifini ekran başında kaçıranlar için adım adım anlattık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Güllaç tarifi ve malzemeleri Benim Yemeğim'in bugünkü belirleyici tarifi oldu. Şef Rafet İnce güllacın püf noktalarını hem paylaştı hem de yarışmacıların yaptığı tatlıları değerlendirdi. Peki, güllaç nasıl yapılır? İşte şefin menüsünden üç adımda damla sakızlı güllaç tarifi ve malzemeleri...

GÜLLAÇ MALZEMELER

4 yaprak güllaç hamuru

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı gül suyu

Yarım nar

4 adet çilek

2 yemek kaşığı ceviz içi

1 yemek kaşığı Antep fıstığı

1 dal taze nane

1 diş damla sakızı

GÜLLAÇ YAPILIŞI

1. Damla sakızlı güllaç tarifi için önce tencerenin içerisine süt, toz şeker, damla sakızı, taze nane, gül suyu ve vanilya ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayan sütü 1-2 dakika bekletiyoruz.

2. Tepsinin tabanına süt ekliyoruz ve güllaç yaprağını ıslatıyoruz. Islanan güllaç yaprağının üzerine nar, ceviz, toz Antep fıstığı ekleyerek sarıyoruz ve gül şekli veriyoruz.

3. Tabağa aldığımız güllacın üzerine süt, çilek ve Antep fıstığı tozu ekleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz. Güllaç tarifi hazır. Afiyet olsun...