Şef Rafet İnce açıkladı! Baklavayı cevizli börek gibi yapmayın! İşte çıtır çıtır baklavanın 3 püf noktası

Ramazanda baklava tarifi en çok arananların başında geliyor. Birçok insanın baklavayı cevizli börek gibi yaptığını söyleyen Şef Rafet İnce, baklavanın püf noktalarını sıraladı. Çıtır çıtı bir baklava yapmak için tek bir püf noktası var. İşte Şef Rafet İnce'den baklava tarifi...

Merve Kantarcı Çulha

Birçok kişinin tarif defterinde mutlaka bir baklava tarifi vardır ve tarifler farklı olsa da herkesin ortak amacı baklavanın çıtır çıtır olmasıdır. Şef Rafet İnce'ye göre çıtır çıtır baklavanın püf noktası limon tuzu veya sirke kullanımıdır.

Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Şef Rafet İnce baklava tarifinin püf noktalarını verdi.

ÇITIR ÇITIR BAKLAVANIN 3 PÜF NOKTASI

1. Birçok insan baklavayı kıymalı böreğin cevizli börek versiyonu gibi yapıyor. Çıtır çıtır baklavadaki en önemli unsur 41 katman olmasıdır.

2. Baklava hamuruna mutlaka limon tuzu veya sirke kullanılmalıdır.

3. Şerbetini de 1 litre suya 1 kilo şeker ve içerisinde yarım limon sıkıp kabuğuyla birlikte yaklaşık 25 dakika kaynatmanız lazım ki çıtır çıtır güzel bir baklava olsun.

1 hurma çekirdeği bir kutu ilaca bedel! Herkesin söylemeye utandığı o soruna iyi geliyor