Merve Kantarcı Çulha
Birçok kişinin tarif defterinde mutlaka bir baklava tarifi vardır ve tarifler farklı olsa da herkesin ortak amacı baklavanın çıtır çıtır olmasıdır. Şef Rafet İnce'ye göre çıtır çıtır baklavanın püf noktası limon tuzu veya sirke kullanımıdır.
Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Şef Rafet İnce baklava tarifinin püf noktalarını verdi.
ÇITIR ÇITIR BAKLAVANIN 3 PÜF NOKTASI
1. Birçok insan baklavayı kıymalı böreğin cevizli börek versiyonu gibi yapıyor. Çıtır çıtır baklavadaki en önemli unsur 41 katman olmasıdır.
2. Baklava hamuruna mutlaka limon tuzu veya sirke kullanılmalıdır.
3. Şerbetini de 1 litre suya 1 kilo şeker ve içerisinde yarım limon sıkıp kabuğuyla birlikte yaklaşık 25 dakika kaynatmanız lazım ki çıtır çıtır güzel bir baklava olsun.