AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kandil simidi tarifi kandil günlerinin vazgeçilmez lezzeti. Pastanelerdeki gibi kandil simidi tarifi arayanlara Şef Hatice Akman'ın tarifini hazırladık. Çay yanına susamlı kandil simidiyle gecenizi hem lezzetli hem bereketli geçirebilirsiniz. Peki, kandil simidi nası yapılır?
Şef Akman, kandil simidinin kıyır kıyır olması için hamurunda sirke, güzel görüntüsü için üzerinde pekmez kullanmayı öneriyor. İşte Regaip Kandiline özel kandil simidi tarifi ve malzemeleri...
KANDİL SİMİDİ MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşıgı tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
2 yemek kaşıgı pekmez
1 su bardagı su
Susam
KANDİL SİMİDİ
Kandil simidi tarifi için önce bir kabın içine yumurta sarısı, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlebi alıp üzerine azar azar un ekleyerek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle uzun şeritler yapın. İki ucunu birleştirip halka şekli verin.
Pekmezi su ile karıştırın.
Önce pekmezi karışıma bulayıp daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kandil simidi sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...