AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlere hem patlıcanlı hem de tavuklu bir yemek hazırladık. Ramazan'da iftar menüsüne Şef Hatice Akman'ın tavuklu patlıcan yoğurtlusu tarifini hazırladık.
Tavuklu ve patlıcanlı yemekler hem lezzetli hem kolay. Özellikle ikisi bir araya gelince ortaya lezzet şöleni çıkıyor. İşte iftar menüsüne nefis tavuklu patlıcan yoğurtlusu tarifi...
TAVUKLU PATLICAN YOĞURTLUSU MALZEMELER
2 adet közlenmiş patlıcan
200 gram tavuk (Göğüs eti)
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 cay bardağı fındık
3 adet kayısı
Yarım cay kaşığı karabiber
Tuz
TAVUKLU PATLICAN YOĞURTLUSU TARİFİ
İftar menüsüne tavuklu tarif arayanların çok beğeneceği tavuklu patlıcan yoğurtlusu için önce tavuk etini istediğimiz şekilde kesiyoruz.
Aycicek yağı ile doğradığınız tavuğu soteliyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fındıkları ilave ederek, kavurmaya devam ediyoruz.
Tavukların piştiginden emin olduğumuzda ocaktan alıyoruz. Kuru kayısıyı uzunlamasına doğrayıp pişirdiğimiz tavuğu içine ilave ediyoruz.
Derin bir kabım içine yoğurdu, köz patlıcanı, dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz. Sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
Servis tabağına önce köz patlıcan yoğurtlusunu yerleştirin. Ardından tavuk ile servis edin. Afiyet olsun.