Şef önerdi! Köy usulü fırında kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi kış ayında araştırılıyor. Sizlere sadece iki malzemeden oluşan fırında kabak tarifi hazırladık. Şef Hatice Akman'ın birebir tutan tarifiyle köy usulü kabak tatlısı yaparak kış kabaklarınızı değerlendirebilirsiniz.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Fırında kabak tatlısı tarifi arıyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Şef Hatice Akman Mor Papatya okuyucularına özel köy usulü fırında kabak tatlısı tarifi verdi. Kış kabaklarınızı bu şekilde değerlendirebilir, sofranıza lezzet katabilirsiniz. Bu tatlı için kabak ve şeker yeterli. İşte en kolay kabak tarifi...

KABAK TATLISI MALZEMELER

1 kara orta boy kabak

Yarım kg şeker

KABAK TATLISI TARİFİ

Kapak dörde bölünür.

İçindeki iplikli kısmı alınır.

200 derecedeki fırına verilir.

Kabaklar fırında yumuşayana kadar pişirilir. (40 dakika kadar)

Fırından almadan önce kabakların üzerine seker serpilir.

5 dakika fırında pişirilir ve fırından çıkınca soğutulur. Kabak tatlısı hazır. Afiyet olsun...