AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Fırında kabak tatlısı tarifi arıyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Şef Hatice Akman Mor Papatya okuyucularına özel köy usulü fırında kabak tatlısı tarifi verdi. Kış kabaklarınızı bu şekilde değerlendirebilir, sofranıza lezzet katabilirsiniz. Bu tatlı için kabak ve şeker yeterli. İşte en kolay kabak tarifi...
KABAK TATLISI MALZEMELER
1 kara orta boy kabak
Yarım kg şeker
KABAK TATLISI TARİFİ
Kapak dörde bölünür.
İçindeki iplikli kısmı alınır.
200 derecedeki fırına verilir.
Kabaklar fırında yumuşayana kadar pişirilir. (40 dakika kadar)
Fırından almadan önce kabakların üzerine seker serpilir.
5 dakika fırında pişirilir ve fırından çıkınca soğutulur. Kabak tatlısı hazır. Afiyet olsun...