Şef Mehmet Yalçınkaya'dan şekerparenin püf noktaları! Ramazan'a özel şekerpare tarifi

Şekerpare tarifi Ramazan'da en çok araştırılan şerbetli tatlı. İftar menüsüne çok yakışan şekerpare hem kolay hem lezzetli. Şef Mehmet Yalçınkaya'ya göre şekerparenin püf noktası hamurun kıvamı. Somer Şef'e göre şekerparenin en önemli özelliği kıyır kıyır olması. İşte 2022 Ramazan'a özel şekerpare tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

2022 Ramazan'a özel şekerpare tarifini sizler için hazırladık. MasterChef'in jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'ndan şekerparenin püf noktalarını bir araya getirdik.

Şekerpare tarifi iftar menüsüne en çok yakışan şerbetli tatlılardan biri. İşte adım adım şekerpare tarifi ve şeflerin önerileri...

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA'DAN ŞEKERPARENİN PÜF NOKTALARI

Şekerpare hamurunun kıvamı ve hamuru nasıl yoğurduğunuz önemli. Şeker ayarı yeterli ve kıvamında değilse şekerpare güzel olmaz.

Şekerpare için fırın ısısı çok önemli. Öncesinde ısıtılması gerekir.

Şerbet dengesi çok önemli.

SOMER ŞEF'E GÖRE ŞEKERPARENİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

Şekerparenin en önemli özelliği kıyır kıyır olması ve ağızda dağılmasıdır.

Şekerparenin şerbetinin erimesi önemli.

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ADIM ADIM ŞEKERPARE TARİFİ

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.

3. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

4. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...

Ağızdaki sarımsak kokusunu yok eden 3 öneri! Yemekten sonra bunları yiyin

Bugün ne pişirsem? 21. Gün iftar menüsünde neler var?