HİLAL ÇAKIR
Kış şifası denildiğinde akla ilk gelen çorbalar oluyor. Hastalık zamanı en çok tüketilen çorbalardan biri de tarhana. Canan Karatay'ın da sık sık önerdiği tarhana bin derde deva. Şef Mehmet Yalçınkaya ise kızılcıklı tarhana çorbasını öneriyor.
ŞİFA EN ÇOK ÇORBALARDA
Ceyda Düvenci'nin programında konuşan Mehmet Şef, şifanın en çok çorbalarda olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Yemeğin şifasına baktığımızda ilk etapta çorbalar karşımıza çıkıyor. Yemeklerde de bitkilerde de gıdalarda da şifa var ama zaten bu ürünleri bir araya getirdiğinizde çorbayı ne ile bir araya getirirseniz ferahlık veriyor. Evet içine koyduğunuz sebzeler, et suları vesaireler sizi hepsi iyileştiriyor."
MEHMET ŞEF'TEN KIZILCIKLI TARHANA TARİFİ
Yemeklerin şifa olduğunu belirten Yalçınkaya, Bolu'da meşhur olan kızılcıklı tarhanayı şöyle anlattı:
"Kızılcık meyvesi var. Bu meyveyi böyle püre haline getirirler. Daha sonra unla yani aslında normal karıştırılan tarhananın kızılcıklı halini düşünün. Bu kurutulur.
Bolu'da hastalanan herkes hatta Kastamonu'da, Sinop'ta, Karabük'te falan hemen su kaynar, kızılcığı atarsınız.
Yağ falan yoktur, sarımsakla içersiniz. Ne hikmetse 2 günde iyileşirsiniz."
KIZILCIĞIN 5 FAYDASI
Sindirime iyi gelir
Diyabet riskini azaltır
Bağışıklığı güçlendirir
Kalbe iyi gelir
Kolesterolü düşürür