Şef Mehmet Yalçınkaya mum gibi eriten sırrını paylaştı! Sabah içmek 10 kat daha faydalı...

MasterChef Türkiye ile ünlenen Şef Mehmet Yalçınkaya verdiği kilolarla dikkat çekiyor. Şef Mehmet Yalçınkaya kilo vermesini o meşhur içeceğe bağlıyor. İşte detaylar...

Havaların ısınmasıyla birlikte çoğu kişi güzel bir vücuda sahip olmak istiyor. Kışın alınan kilolarda hızlıca kurtulmak isteyenler artık işiniz çok rahat. MasterChef Türkiye programı ile milyonlarca takipçiye ulaşan Şef Mehmet Yalçınkaya nasıl kilo verdiğini anlattı. Bu tarif ile tığ gibi olacaksınız. Tek yapmanız gereken suya koyup karıştırıp düzenli içmek. Ne fazla yağınız kalacak ne de ödeminiz.

MEHMET YALÇINKAYA KİLO VERME SIRRINI AÇIKLADI

Şef Mehmet Yalçınkaya, Masterchef'in yeni sezonunda verdiği kilolarla adından söz ettirdi. Programın yeni bölümünde bir yarışmacının kilo verdiğini belirtmesi üzerine Mehmet Şef, verdiği kiloların sırrını açıkladı. Kilo vermesini limonlu suya borçlu olduğunu belirten Yalçınkaya, "Kilo vermemin en büyük nedeni limonlu su. Bol bol limonlu su tükettiğim için kilo verdim. Ancak, ben limonlu su tüketiyorum diye herkes tüketmeli diye bir şey yok. Ben kilo vermemi limonlu suya borçluyum" ifadelerine yer verdi.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Limonlu su sindirime yardımcı olabilir: Limonun doğal bileşiminde yer alan sitrik asit, yiyeceklerin parçalanmasında ve sindirilmesinde rol oynayan mide asidi salgısını arttırıcı etkide bulunur.

Böylece limonlu su içtiğinizde hem susuzluğunu giderir, hem de sindirim sisteminize yardımcı olursunuz.

Sitrik asitböbrek taşıoluşumunu önler: Yapılan araştırmalar limondaki sitrik asidin idrarı daha az asidik hale getirerek böbrek taşları oluşumunu önleyebileceğini gösteriyor. Ayrıca limonda bulunan sitrik asit küçük böbrek taşlarını parçalama potansiyeline de sahiptir.

Limonlu su iyi bir C vitamini kaynağıdır: Limonlu su bileşiminde bol miktarda C vitamini içerir. C vitaminin başlıca faydaları ise şunlardır:

C vitaminiantioksidanözelliğe sahiptir: Bu nedenle sağlıklı vücut hücrelerinin, serbest radikallerin zararlarından korunmasına yardımcı olur.

Kolajenin çalışma performansını en yüksek düzeye çıkarır. Ayrıca kolajen üretimini arttırıcı etkisi vardır.

İçme suyunuza limon eklemek, günlük diyetinize C vitamini katmanın en iyi yollarından biridir.

AÇ KARNINA LİMONLU SU İÇİLİR Mİ?

Özellikle sabah kalktığınızda aç karnına limonlu su içmenin arındırıcı, detoks etkisi vardır.

Aç karnına limonlu su içilmesi sıvı yokluğunda vücudun kendi fonksiyonlarını yerine getirebilmek için sıvı tutmasını engellemenin iyi bir yoludur.

Aç karnına limonlu su içmek, sindirim sürecinin başlatılmasına destek olur. Böylece hazımsızlık, mide ekşimesi ve şişkinliği de hafifletir.

Limon lif açısından zengin bir gıdadır. Aç karna limonlu su içmenin faydaları için bağırsak geçişinin iyileşmesi ve kolon nemlenmesi sayılabilir.