Şef Arda Türkmen'in mutfağından lazanya yemeği tarifi 3 aşamalı lazanya tarifi

Lazanya yemeği bugün ne pişirsem diyenler için harika bir seçenek. Lazanya, beşamel ve etin buluşmasından doğan bir lezzet şöleni. Peki lazanya yemeği nasıl yapılır? İşte Arda'nın mutfağından nefis lazanya yemeği tarifi...

Bugün ne pişirsem diyenler ailecek çok seveceğiniz bir yemek ile karşınızdayız. Lazanya yemeği farklı lezzetiyle çok seviliyor. Peki lazanya yemeği nasıl yapılır? İşte Arda'nın mutfağından nefis lazanya yemeği tarifi...

LAZANYA MALZEMELERİ

10 adet lazanya yaprağı

1 yemek kaşığı zeytinyağ

500 gr. kıyma

6 – 7 adet olgun domates(kabukları soyulmuş)

1 soğan

10 – 15 adet mantar

1 rendelenmiş havuç

1 adet ince doğranmış kereviz sapı

2 diş sarımsak

Taze zencefil rendesi 1 tatlı kaşığı

2 sap biberiye

1 dolu tutam tuz

1 dolu tutam karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

80 gr. yağ( 4-5 yemek kaşığı)

4 yemek kaşığı tepeleme un

4-5 su bardağı süt

Tuz – karabiber

Muskat rendesi

180 gr. peynir rendesi

2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Bir tencerede suyu, tuz ekleyerek kaynatın. Lazanya yapraklarını, yumuşayana kadar, bir süre içinde bekletin. Sonra iyice kurulayın.

ET SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. 1 adet küçük küçük doğranmış soğanı ,suyuyla beraber doğranmış domatesleri, dilimlenmiş mantarları, havucu, doğranmış kereviz sapını, sarımsağı, taze zencefili, biberiyeyi, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sonra ateşi kısın, kapağını kapatmadan 1 saate yakın pişirin.

PEYNİR SOSU İÇİN

Tereyağını bir tencerede eritin.Unu ekleyin,1 dakika karıştırarak pişirin.Sütü ekleyin.Sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın.Tuz,karabiber ve muskatla tatlandırın.Rendelenmiş peynir ve parmesan peynirini ekleyip, peynirler eriyene kadar karıştırın.

Fırına dayanıklı kaba lazanya yapraklarını serin. Kıymanın yarısını ve sonra peynir sosunun 3'te 1'ini yayın. Soslar bitene kadar tekrarlayın. 3.katı lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan son 3'te 1'lik peynir sosunu üzerine yayın. 2 yemek kaşığı parmesan peynirini serpin. 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin.