Sebzeli samosa böreği ve kuru domates salatası tarifi! Nefis börek tarifi

Sebzeli samosa böreği ve kuru domates salatası tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Menünüzün yanına farklı bir börek tarifi ve salata tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Şef Rafet İnce'nin birbirinden farklı tarifler verdiği Benim Yemeğim'de hafta içi her gün yarışmacılar mutfak hünerlerini gösteriyor. Bugünün menüsü sebzeli samosa böreği tarifini ekran başında not alanlar için adım adım anlattık. İşte çıtır çıtır börek tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çıtır çıtır börek tarifleri araştırılıyor. Peki, sebzeli samosa böreğini hiç denediniz mi? Ekranların sevilen yemek yarışması Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü sebzeli samosa böreği ve yanında kuru domates salatası tarifi oldu. Hamurunda kuru kekiğin kullanıldığı samosa böreğinin yapılışı oldukça basit. İç harcında ise birbirinden farklı baharatlar yer alıyor. Eğer yemek yerine ara öğün ya da atıştırmalık seviyorsanız kuru domates salatası tarifi kurtarıcınız olabilir. İştahınızı daha fazla kabartmadan işte nefis samosa böreği tarifi ve malzemeleri...

SEBZELİ SAMOSA BÖREĞİ VE KURU DOMATES SALATASI MALZEMELER

Hamuru için:

2 su bardağı un

1 çay kaşığı kuru kekik

Su

Tuz

1 yumurtanın sarısı

İç harcı için:

1 adet patates

1 adet kuru soğan

Yarım havuç

1 yemek kaşığı bezelye

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı toz kişniş

1 çay kaşığı toz zencefil

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Kuru domates salatası için:

10 adet kuru domates

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı ceviz

4 dal dereotu

Yarım limonun suyu

Zeytinyağı

Tuz

BÖREK HAMURUNUN YAPILIŞI

Samosa böreği tarifi için önce hamuru hazırlayın. Un, kekik ve tuzu karıştırıyoruz. Su ilave edip hamuru yoğuruyoruz. streçleyip 10 dakika bekletiyoruz. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz. Hamuru keserek servis ediyoruz.

BÖREĞİN İÇ HARCININ YAPILIŞI

Soğan ve havucu peyzan doğruyoruz. Önce havuç sonra soğan olmak üzere sebzeleri zeytinyağında soteliyoruz. Bezelye ekliyoruz. Tuzlu suda haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ilave ediyoruz. Kişniş, zencefil, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz. İç harcı hamurun içine yerleştirip muska şeklinde katlıyoruz. Hamurun uç kısımlarını yumurta sarısıyla yapıştırıyoruz. Kızdırdığımız yağda Samosa böreklerini kızartıyoruz.

KURU DOMATES SALATASININ YAPILIŞI

Kuru domatesleri ılık suda 1-2 dakika bekletiyoruz. Küçük küçük doğradığımız cevizleri, sarımsağı, dereotunu kaba alıyoruz. Kuru domatesleri de küp küp doğradıktan sonra yarım limonun suyunu ilave ediyoruz. Zeytinyağı, tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz. Kuru domates salatası hazır. Afiyet olsun.