Sebzeli pide tarifi günün menüsüne hâlâ karar veremeyenler tarafından araştırılıyor. Sebzeli pidenin püf noktası hamurun mayalanması ve kullanılan sıvı malzemelerin ılık olmasıdır. Minik pizzalar şeklinde de yapabileceğiniz sebzeli pide tarifini genelde evde kullanılan malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Önemli olan damak zevkiniz. İstediğiniz sebzeyi seçerek yapabileceğiniz pide tarifi haberimizde...
Sebzeli Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
Kaşar peyniri
1 küçük soğan
Mantar
3 tane domates orta büyüklükte
Mısır
SEBZELİ PİDE TARİFİ
Özellikle uzun uzun yemek tarifi ile uğraşmak istemeyenler için pide tarifi kurtarıcı oluyor. Peki, sebzeli pide tarifini hiç denediniz mi? Bu doyurucu tarif için önce hamuru hazırlayın. Ilık su ve şeker ile mayayı eritin. Sonra süt, sıvı yağ, tuz ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Yavaş yavaş unu da ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. İstediğimiz kıvamı alınca üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken sebzeli pide için iç harcı hazırlayın. Biberleri, soğanı ve mantarı ince ince, domatesleri küp küp doğrayın. Kaşarı da rendeleyin. Hepsini ayrı kaplara alın.
Hamur mayalanınca bezelere ayırın. Unladığınız tezgahta merdane ile pide şeklini vermek için uzunca açın. Hamurları önce yağlı kağıda alın, ardından iç harç ekleyin. Kenarlarını 1-2 cm içe doğru kapatın.
Tüm pidelere aynı işlemi uygulayın. Hepsi bitince iki yumurta sarısını katladığınız kısımlara sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Pideler pişince kenarlarına tereyağı sürüp servis edin. Afiyet olsun...
SEBZELİ PİDENİN PÜF NOKTASI
Hamurun mayalanması pide yapımının püf noktasıdır. Hamurun yumuşaklığı için süt ve suyun sıcak olması önemli. İç harcı koyarken şekillerine dikkat etmekte fayda var.