Sebebi belli oldu: Kulağakaçan ve kırkayak bu yüzden eve geliyor! O haşerelerden kurtulmanın yolu

Kırkayak ve kulağakaçan böcekleri, evlerde istenmeyen haşere türleri arasında gösterilebiliyorlar. Zira tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Bu sebeple o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılıyor. Öte yandan kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın bazı yolları bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kırkayak ve kulağakaçan böcekleri, bir anda evde belirebiliyorlar. Bu nedenle bazı insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Öte yandan o haşerelerin evlere geliş sebepleri de merak edilebiliyor.

KIRKAYAK VE KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİ NEDEN EVE GELİR?

Kulağakaçan ve kırkayakların eve gelmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Ancak bu nedenlerden bazıları, sebebi belli oldu bile dedirtebiliyor. İşte o haşerelerin evlere geliş nedenlerinden birkaçı şu şekilde;

Kulağakaçan böcekleri genellikle talaş parçalarının ve yaprak birikintilerinin arasında görülebilirler. Ancak söz konusu parçalar ve birikintiler evin etrafında yer alıyorsa, eve de girebilirler.

Haşerelerin eve giriş yollarından biri, duvarlardaki çatlak ve sızıntı delikleri olabiliyor. Öte yandan kulağakaçan böcekleri ve bazı haşerelerin eve geliş sebepleri arasında, nem yer alıyor. Nitekim nemli evlerde daha sık görülebilirler.

Kırkayak genellikle bahçe gibi yerlerde bulunan yaprak ve taş yığıntılarının olduğu nemli bölgelerde görülebilir. Öte yandan evlerde rutubet bulunuyorsa, o haşerelerin evlerde de görülme ihtimali bulunuyor. Ek olarak kırkayaklar genellikle bodrum katlarında daha sık görülebilirler.

O HAŞERELERDEN KURTULMANIN YOLU

Haşerelerden kurtulmak için kimyasal ve doğal olmak üzere çeşitli yöntemler bulunuyor. Ayrıca hem kırkayak hem de kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yollarından birkaçı aşağıda bulunuyor.

Kırkayaktan kurtulmanın yolu olarak, nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar işaret edilebiliyor. Bu yöntemde nane ve nane gibi keskin kokulu yağlar, o haşerelerin görülebileceği yerlere püskürtülür. Böylece onlardan kurtulmak mümkün olabilir.

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak oldukça fazla uğraştırıcı olabilir. Ancak ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı, o böceklerden kurtulmaya fayda sağlayabilir. Bu yöntemde ılık su ile birkaç damla bulaşık deterjanı bir sprey şişenin içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Ardından o böceklerin görülebileceği bölgelere sıkılır. Bu sayede onlardan kurtulmak mümkün olabilir.

Not: Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Fakat ilaçlama yönteminde, bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir.

Karınca ve örümcek bu yüzden eve geliyor! İşte o haşereleri uzaklaştırmanın basit yolu