Sebebi belli oldu! Cilt problemlerinden uykusuzluğa kadar neden olabiliyor

Omega-3 eksikliği cilt başta olmak üzere birçok sağlık problemine neden olabiliyor. Mevsim değişiklikleri ve beslenme şekilleri gibi etkenler yağ asitlerinin ve vitaminlerin eksilmesine sebep olabiliyor. Omega-3 eksiklikleri de vücutta cilt başta olmak üzere bazı görünen etkiler oluşturabiliyor. İşte detaylar…

Omega-3 eksikliğinin belirtileri cilt başta olmak üzere birçok farklı şekilde görülebiliyor. Vücut için oldukça önemli görülen omega-3, uykusuzluktan kepeklenmeye kadar pek çok probleme yol açabiliyor. Bu nedenle omega-3 eksikliğinin belirtileri varsa dikkatli olunmasında yarar görülebiliyor.

OMEGA-3 EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

Cilt başta olmak üzere birçok farklı şekilde omega-3 eksikliğinin belirtilerini görmek mümkün olabiliyor. Söz konusu belirtilerden bazıları şu şekilde; kepeklenme, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, üşüme, cilt problemleri ve kuruluk.

Kepeklenme: Saç derisinde ortaya çıkan kuruma nedeniyle kepeklenme görülebiliyor. Omega-3 yağları hem cilt için hem de saç için faydalı olabiliyor.

Uykusuzluk: Omega-3 vücuda enerji verir ve beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Omega-3'ün eksikliği uyku problemini hem tetikleyebilir hem de sebebi neden olabilir.

Dikkat Dağınıklığı: Olaylara karşı odaklanma problemi yaşanıyorsa ve dikkat dağınıklığı varsa yağ asit değerleriyle ilgili olabilir.

Üşüme: Soğuk havalardan vücudu korumaya faydalı olan yağ asitleri eksildiği zaman el ve ayaklarda üşüme problemi görülebilir.

Cilt Problemleri: Yüzde oluşabilen problemlerden bazılarının nedeni, kuruluk ya da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Cilt için faydalı olan omega-3, ciltte daha canlı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir.

Kuruluk: Vücut nemlendirildiğinde bile geçmeyen çatlak biçiminde kuruluklar varsa, omega-3 yağ asidi eksikliğinden kaynaklanma ihtimali vardır. Bu cilt problemi oluştuğunda yağ asitlerine de dikkat edilirse faydalı olabilir.