Sayılı pastanelerde satılıyor! Sünger gibi yumuşak dağ gibi kabarık zebra kek tarifi

Zebra kek şekli ve lezzetiyle çok beğeniliyor. Bu keki bir kez deneyen tarifini istiyor. Peki zebra kek nasıl yapılır?

Zebra kek çay saatlerinize eşlik ediyor. Zebra kek içerisinde yok yok. Peki şeklini kakaodan alan nefis kek nasıl yapılır?

ZEBRA KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı un (sade hamura ekleniyor)

ZEBRA KEK NASIL HAZIRLANIYOR?

Tarifimize başlarken ilk olarak yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alıyoruz. Beyazlaşana kadar iyice çırpıyoruz. Bunun bir köpük kıvamına gelmesi gerekiyor.

Ardından süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Tüm malzemeleri homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.

Hazırladığımız kek hamurunun yarısını başka bir kaba alıyoruz ve içerisine kakao ilave ediyoruz.

Diğer sade hamurun içerisine un ekliyor ve çırpmaya devam ediyoruz.

Sonrasında yaklaşık 24 cm. çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına yaklaşık 1 kepçe kadar sade hamur karışımı döküyoruz.

Çok fazla bekletmeden hemen bir kepçe de kakaolu hamurdan sade hamurun ortasına döküyoruz. Tüm kek harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.

Hazırladığımız kek hamurunu daha önceden 160 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.

Güzelce pişen keki fırından çıkartıyoruz ve ılıması için bir kenara alıyoruz.

Yeteri kadar ılıyan keki kalıptan çıkartıyor ve dilimleyerek servis ediyoruz. Tarifimizi hazırlayan herkesin ellerine sağlık.