Savaştan kalan lezzet! 2-3 ay saklanabiliyor

Balıkesir'in meşhur seferberlik çöreği tescil almaya hazırlanıyor. Peki, seferberlik çöreğinin adı nereden geliyor? Seferberlik çöreği nasıl yapılır?

IHA

Yöresel lezzetler hem şaşırtıyor hem de kendine hayran bırakıyor. Çünkü her birinin kendine has hikâyesi var. Balıkesir'in seferberlik çöreği de bunlardan sadece bir tanesi.

İHA'da yer alan habere göre Balıkesir'in seferberlik çöreği coğrafi işaret ama yolunda.

SAVAŞ DÖNEMİNDE ASKERLER İÇİN YAPILIYORDU

İlk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'na katılan askerlere besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlamak amacıyla Savaştepe'nin Sarıbeyler Mahallesi'nde yaşayan kadınlar tarafından üretilen çörek; un, yoğurt, zeytinyağı, şeker ve mayayla hazırlanıyor.

Maya un ile yoğrularak yuvarlak şekil veriliyor ve yıkanmış susama bulanarak odun ateşinde pişiriliyor.

Pideden daha ince olan ekmekler dayanıklılığı artsın diye iplere geçirilerek serin bir yerde kurutulup 2-3 ay saklanabiliyor.