Satürn retrosu sona erdi... Burçlar nasıl etkilenecek?

Satürn, Aralık 2020'de yapı, başarı, olgunluk, sorumluluk ve kısıtlamalar gezegeni Oğlak burcundan bağımsız Kova burcuna geçti. Astrolojide Satürn sınırlar ve sınırlamalar yaratan bir gezegendir. Satürn'ün kötü şöhreti, bu büyük gezenin kozmik olarak getirdiği disiplin, yapı ve sıkı çalışma etiğinin, hayatta gerçek bir ilerleme kaydetmek için tam olarak ihtiyacımız olan şeyler olduğunu anladığınızda, tepetaklak oluyor. Satürn retrosu sonrası burçlar nasıl etkilenecek?

Aksam.com.tr

Dr. Şenay Devi

İyi bir günde, Satürn geçişleri disiplin, iyi planlama ve verimli bir çalışma etiği olarak kendini gösterir. Onun astrolojisi, ihtiyacınız olduğunda oldukça faydalı olabilir.

Ancak Kova burcunda (özellikle Oğlak burcundaki Satürn'ün masaya getirdiği yapısal yaklaşımdan sonra) işler biraz daha hafifleyebilir. Ve bu transit altında işler gerçekten ileriye odaklı bir niyete sahip olabilir.

Satürn en son 90'ların başında Kova'dayken, internetin şafağı üzerimizdeydi; çağımızın en büyük yeniliklerinden biri. Ve Satürn bir kez daha Kova'dayken, aynı büyüklükte yenilikler beklenebilir.

Bu, daha büyük ölçekte kişisel yaşamınızda, dünyanızda ve insanlıkta büyük değişiklikler anlamına gelir. Ancak değişim korkutucu olsa da, kesinlikle gereklidir.

Çünkü Satürn Retrosu bu şeylere direnmek için değil, daha güçlü olmak için kullanmak için bir fırsattır.

En zayıf halkanız kadar güçlüsünüz. Ve Satürn Retrograd sizi zincir boyunca geri götürüyor, bu bağlantıların her birini test ediyor ve hepsinin yerinde olup olmadığını kontrol ediyor.

Sinir bozucu? Evet. Halihazırda yapmış olduğunuz iş ve daha önce yaşadığınız hayat üzerine geri adım atmak kimsenin iyi bir zaman fikri değildir. Ama olay şu. Şimdi Satürn tekrar doğrudan hareket ediyor, evin etrafınızda çökmek üzere olmadığından kesinlikle emin olabilirsiniz.

Sağlık sorunları, mülk, finans, iş veya diğer günlük veya uzun vadeli konularla ilgili olsun, son beş aydır yaptığınız bu iş, temellerinizin güçlü olduğu anlamına gelir. Bu retrograd geçiş nisan ayında başladığından çok daha güçlüydü.

KOÇ: Enerjisi yüksek ve karışık bir hafta karşılıyor sizleri. Düşmanlarınızla yüzleşebilir yasal konularda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Eğitim hayatında başarılı bir hafta. Hafta boyunca araç kullanırken hızdan uzak durmanızda fayda var. Hafta boyunca gereksiz harcamalardan uzak durun, borç almayın ve aşırı lüksten kaçının. Ruhsal gerginlikler bu hafta sizi rahatsız edebilir ve uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Aile bireylerinizle ilişkileriniz de ego ve öfkenize yenilmemeli sağduyulu sakin davranmalısınız. Gizli meseleler gün yüzüne çıkacak rahatlayacak ve sıkıntıları ardınızda bırakacaksınız. Bekar Koç'lar sizlerde hızlı ilişkiler yaşayıp pişmanlıklar ve hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz.

BOĞA: Bu hafta sizin için güçlü enerjilerle dolu. Gelirleriniz birden fazla kaynaktan gelebilir. Babanız ya da resmi kurumdaki kişiler veya patronunuzla zorluklar, fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Bu hafta eğitim ve çocuklarla ilgili konularda sıkıntılar söz konusu olabilir. Gizli düşmanlar işinizle ilgili gelişmeleri öğrenmek için her türlü entrikayı yapacaklardır. İş ve eğitim hayatınızda ki gerginliklerden dolayı uyku düzensizliği ve kan basıncınızın düşmesine bağlı yoğun halsizlik yaşayabilirsiniz. Eşiniz ve iş ortağınızla haftanın ilk günleri fikir ayrılıkları yaşayabilir baskıcı tavırlarla yorulabilirsiniz. Bu günlerde işinizle ilgili konsantre olmanız zordur dikkatli davranın. Ayrıca yaptığınız işle ilgili fikir hırsızlıkları söz konusu olabilir.

İKİZLER: Bu hafta maddi manevi iyi etkilerle dolu sizler için aklınızı kullanabildiğiniz takdirde. Parasal kazançlar elde edeceğiniz işbirlikleri ve ilerlemeler söz konusu. İş hayatınızda herkes sizi takdir edecektir. Ayrıca yaptığınız iş ya da projenizle dikkat çekebilir, kariyer hayatınızda büyük bir ilerleme yaşayabilirsiniz. Hafta boyunca sağlık sorunları yaşamak istemiyorsanız keskin şeylere, elektrikli ev aletlerine dikkat edin. Özel yaşamınızda da kelimelerin gücünü sonuna kadar kullanmalısınız, böylelikle sorunları aşacak ilişkinizi güçlendireceksiniz. Çocuk sahibi İkizler sizlerde onların hayatında yaşanacak olumlu etkilerle mutlu olacak, eğitim hayatlarındaki istikrarla gururlanacaksınız.

YENGEÇ: Gökyüzü bu hafta aşk hayatınızda belirsizliklere ve hayal kırıklarına karşı 3'üncü şahıslara dikkat etmeniz için uyarıyor sizleri. Maddi konularda emeklerinizin karşılığı alacaksınız. Başarı devletle ilgili işlerden gelebilir sizlere. Hafta boyunca herhangi bir risk ya da yatırım yapmamaya dikkat etmelisiniz, bu hafta olmasa bile ilerleyen günlerle birlikte ekonomik olarak zarar edebilirsiniz. Mevsimsel geçişler sizi rahatsız edebilir. Alerjik reaksiyonlara karşı dikkat edin. Evlilik hayatınızda ise sorunlar kendiliğinden ortadan kalkıyor ve eşinizle bütünleşiyorsunuz. Evli ve çocuk sahibi Yengeçler çocuklarınızla ilgili gerginlikler ortaya çıkabilir.

ASLAN: Hafta boyunca, yatırımlarla ilgili konularda her ayrıntıyı önemseyin ve keskin kararlar almadan önce iyice düşünün, büyük kazançlarda büyük kayıplarda yaşayabilirsiniz son derece bıçak sırtı bir çizgidesiniz. Hafta sonuna doğru yaptığınız mesleğe bağlı olarak hiç beklemediğiniz kazançlar elde etme şansınız yüksek. Bu hafta aile bireylerinizle yaşanacak anlaşmazlıklar sizin için bu sefer fazlasıyla zorlayıcı olabilir ve hukuksal sorunlara kadar varabilir. Özel yaşamınızda da başkalarının etkisi altında kalan eş ya da sevgilinize karşı anlayışsız davranarak gerginlikler yaşatmamaya dikkat edin.

BAŞAK: Hafta boyunca gelirleriniz artabilir çocuklarınızla ilgili harika gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eğitim hayatınızda da başarılı bir haftadasınız. Özel yaşamınızda olumlu etkiler söz konusu, aşık olabilir kalıcı bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Evlilik hayatınızda ise karışık etkiler söz konusu başka birine duygusal olarak bağlanabilir ve eşinizden tamamen uzaklaşabilirsiniz. Kendinizi kontrol etmeli tutkularınızın esiri olmadan hareket etmelisiniz.

Bu hafta gökyüzü finansal konularda destekliyor sizleri. Birden fazla kaynaktan gelecek iş ya da gelirler yeni fırsatlar elde edebilirsiniz. Riskli işlerde şansınızı deneyebilir ve ayrıntılara önem vererek karlı kalıcı yatırımlar yapabilirsiniz.

TERAZİ: Bu hafta mali konularda oldukça temkinli olmalı, iş hayatınızda rakiplerinizle yarışırken harcama ve planlamalarınızı akıllıca yapmalısınız. Evli Terazi'ler eşinizin arkadaş çevresi yüzünden gerginlikler yaşanabilir ve eşinizin sizi anlamamak için adeta direnerek hareket etmesi tam anlamıyla sizleri çıldırabilir. Bekar Terazi'ler işiniz gereği tanışacağınız biriyle kalbinizi birleştirebilirsiniz. Çocuk sahibi Terazi'ler onların eğitim hayatında karşılaşacakları zorlukları aşmaları için yardımcı olmalı ve üzerlerinde baskı kurmaktan vazgeçmelisiniz. Anlayış sevgi sabır onların başarılı olmalarının anahtarı olacaktır.

AKREP: Bu hafta aşırı harcamalar ve ani finansal kayıplara karcı çok dikkatli olmalısınız. İş hayatınızda üst düzey yetkililerden destek alarak uzun süredir emek verdiğiniz bir işin karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Çocuk sahibi Akrep'ler onlarla ilgili gerginlikler söz konusu olabilir. Onların arkadaşlarıyla sorunları ya da başkalarından kaynaklanan etkilerle iş ya da eğitim hayatlarında zorluklarla karşılaşmaları sizlere sıkıntılar verebilir. Gökyüzü hafta boyunca kayıplara karşı dikkatli olmanız için uyarıyor sizleri. Kredi başvurusu alımlar için bir sonraki haftayı beklemeniz akıllıca olacaktır. Ailenizle gergin ilişkilerinizi düzeltiyorsunuz. Sorunlar arkanızda kalıyor ve doğruları görerek sahipleniyorsunuz.

YAY: Gökyüzü hafta boyunca iş hayatınızda saygınlık kazanacağınızı müjdeliyor sizlere. Görmezden gelinen neredeyse yok sayılan emekleriniz far edilecek ve tanınırlığınız artacak. Finansal konularda gelirlerinizin de giderlerinizin de artacağı bir haftadasınız. Yolculuklar keyifli olacak iş ve eğitiminizle ilgili gelecek vaat eden olumlu sonuçlar getirecek sizlere. Haftanın ilerleyen günlerinde ise dikkatli olun vergiler resmi dairelerle ilgili ödemeler le ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Hafta boyunca aile arkadaş ve özel yaşamınızda mutlu hissedeceksiniz ve cesaretiniz artacak. Kardeşininiz ya da çok yakın arkadaşlarınızdan gelecek faydalar söz konusu. Çocuk sahibi Yay'lar mutluluk ve başarı çocuklarınızdan gelecek sizlere. Bekarlar sizlerde iş ya da eğitiminiz için yapacağınız yolculuklarda hayat arkadaşınız olacak o özel insanı tanıyabilirsiniz.

OĞLAK: Bu hafta mali konularda zorlanabilir, geleceğini beklediğiniz gelirlere güvenerek hareket etmenin zorluklarını yaşayabilirsiniz. Aşk hayatınızda ise heyecan artıyor eşinize olan sevgi ve ilginiz karşılıklı olunca her ikinizde romantizmin heyecanın, mutluluğun doruklarına çıkmayı başaracak adeta birbirine kenetleneceksiniz. İş hayatınızda evraklarınıza resmi belgelere dikkat edin, onları kaybedebilir ya da çaldırabilirsiniz. İş hayatınızda düşmanlıklar ve üzerinize oynanan oyunlarla kaybettiğiniz amaçlarınızı geri kazandıracak ve zorluklardan sonra güçlü bir şekilde ayağa kalkacaksınız. Yatırımlardan uzak durmalı, harcamalarınızı da kısıtlamalısınız. Bekar Oğlaklar yeni bir aşk ilişkisi gelişebilir. Heyecanı bir yana bırakın ve aşkın enerjisini tüm kalbinizle karşılayın.

KOVA: Gökyüzü bu hafta uzun seyahatler ve seyahatlerden gelecek kazançlara işaret etmekte. Her bakımdan talihli bir hafta karşılıyor sizleri. Medya ya da iletişimle ilgili konularda çalışıyorsanız hayatınızın fırsatıyla karşılaşabilir, önemli bağlantılarla hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İş hayatınızda karanlık günler bitiyor ve kalıcı işlerle adınızdan söz ettirmeye başlıyorsunuz. Aşk hayatınızda ise o hayalini kurduğunuz beklediğiniz özel insan karşınıza çıkabilir ve aşkın engin güzelliklerine birlikte yol alabilirsiniz.

BALIK: Gökyüzü aşk hayatınızda büyük dalgalanmalarla karşılaşabileceğinize işaret etmekte. Eski aşkınız karşınıza çıkabilir, yeni bir insan tanıyabilir ve nasıl karar vermeniz gerektiğini belirlemekte çok zorlanabilirsiniz. Evli Balık'lar sizlerde eşinizin üzerinde denetimi bırakıp mutlu olma çabası içine girdiğiniz anda sorunları kendinizin yarattığının farkına varacak ve mutluluğun tadını çıkaracaksınız. Çocuk sahibi Balık'lar onların iş ve eğitim hayatındaki başarılarıyla mutlu olacaksınız. Ayın ortasında yeni bir ev ya da araç alma şansını yakalayabilirsiniz. İş hayatınızda ise beklenmedik kaynaklardan kazançlar elde edebilirsiniz. Bir iş değişikliği düşünüyor ya da yeni bir iş arıyorsanız uygun zamanlardasınız hareke geçin.