Sarkmış gıdıları toparlayan 5 makyaj illüzyonu

Sıkı gıdılar herkesin hayali. Gıdıları toparlamak ise makyaj hileleriyle mümkün. Özellikle göz çevresi makyajı yukarı doğru yapıldığında yüze zerafet katıyor. İşte makyaj illüzyonu ve detayları...

Makyaj yapmak bir sanat. Ufak dokunuşlar birtakım kusurlarımızı kapatabilir. Özellikle gıdı bölgesini zayıflatan makyaj hileleri emrak ediliyor. İşte detaylar...

ÇENE HATTINA ODAKLANMAK

Gıdı çene hattının etrafında olduğu için onu saklamak için doğru tonlanmış bir makyaja ihtiyacınız var. Bu noktada çene çizginizi belirginleştirmek adına bir kontur paleti kullanmak gerekiyor. Yüzünüzü çenenizin hemen altından şekillendirin ve her iki taraftan da keskin bir hat oluşturun. Ardından gölgeleme yapmak için uyguladığınız rengi çenenizin altına doğru dağıtın. Gıdınızın kaybolduğunu göreceksiniz.

DOĞRU YAPIDA ÜRÜN SEÇİMİ

Gölgeleme işlemi için daima mat yapıdaki ürünleri tercih edin. Parıltılı ürünler sürdüğünüz noktayı öne çıkarıp daha belirgin yapacaktır. Bu nedenle her zaman koyu tonlarda, mat ve cilt tonunuza uygun bir makyaj malzemesi seçmeniz önerilir.

BELİRGİN DUDAKLAR

Dudaklarınıza uyguladığınız ürünler direkt olarak gıdı görünümünü de etkilemektedir. Koyu kırmızı, kahverengi ve bordo gibi daha cesur ve parlak renkleri, ışıltılı dudak parlatıcılarını tercih etmeniz önemilidir. Bu sayede odağı çene bölgenizden dudaklarınıza kaydıracaksınız.

GÖZ VE YANAK MAKYAJI

Dikkati başka yöne çekmek için uygulayabileceğiniz diğer seçenek ise allığı yoğun sürüp belirgin bir göz makyajı yaparak dikkati çene bölgesinden yüzün üst kısmına çekmektir. Bu sayede yüzünüzün alt kısmı geri planda kalır ve dikkat çekmez.

BOYUN ÇİZGİSİNİ GÖSTERMEK

Bir fosforlu kalem yardımı ile boyun çizginizi, köprücük kemiklerinizi çizin. Bu yöntem belirgin hale getirmeniz gereken noktaları anlamanıza yardımcı olacaktır. Ardından üzerini bronzer ile kapatıp güzelce yayın. Belirgin bir boyun çene hatlarınızı geride bırakacaktır.