Sarımsakları uzun süre taze tutmak için tüyo: Pirinç! Sarımsaklar asla bozulmuyor

Sarımsak, yemeklerin olmazsa olmazı. Peki ya siz onu nerede saklıyorsunuz? Çünkü yanlış saklama, israfa yol açabilir. Oysa sarımsağın tazeliğini aylarca korumak mümkün. Nasıl mı? İşte bu pratik ipuçlarıyla.

Mor Papatya

Sarımsak genelde taneyle satılmaz. Bu yüzden birçok kişi sarımsağı deste halinde alır. Fakat yanlış muhafaza yüzünden sarımsak filizlenebilir veya küflenebilir. Peki, sarımsak nerede saklanır?

SARIMSAK NEREDE SAKLANIR?

Sarımsağı saklamak için ideal sıcaklığın 10°C (50°F) civarında olduğunu unutmayın. Mahzende veya iyi havalandırılan, karanlık bir yerde 6 aya kadar saklayabilirsiniz. Sıcaklık dalgalanmalarına dikkat edin, çünkü bunlar filizlenmeyi hızlandırabilir. Maalesef, bu noktada artık kullanılamaz hale gelecektir.

SARIMSAK KAVANOZDA NASIL SAKLANIR?

Genellikle meyve ve sebzelerin tazeliğini korumak için buzdolabı çekmecesini balonlu naylonla kaplamanız ve böylece tazeliklerini uzatmanız önerilir. Ancak bu teknik sarımsak için yeterli değildir. Diğer sebzelerle birlikte buzdolabında saklarsanız filizlenmesini engellemez.

Nemli bir ortamda saklandığında filizlenmesinin daha hızlı olduğunu unutmayın. Diğer yandan, ortam çok kuruysa büzülmeye ve kurumaya başlar. Peki, bu bozulma sürecini nasıl önlersiniz ve eşsiz aromasını nasıl korursunuz?

Karmaşık yöntemler aramanıza gerek yok. Kavanoz numarası harika ve uygulaması çok basit.

Küçük, hava geçirmez bir cam kavanoz alın ve altına biraz pirinç koyun. Sarımsağı birkaç dişe bölün ve doğrudan kavanoza yerleştirin. İşte bu kadar, pirinç aşırı nemi anında önleyecektir. Sarımsağınız daha uzun süre taze ve aromatik kalacaktır.

BİTKİSEL YAĞ EKLENMESİ

Yumuşak bir fırça kullanarak her bir sarımsak başına biraz yağ sürün. Bir litre bitkisel yağ için 20-25 damla iyot kullanın.

İlk başta bu biraz zaman alıcı görünebilir, ancak çabucak alışacaksınız, endişelenmeyin.

Sarımsak kurumaya başlar başlamaz, iyi havalandırılan bir odada, ışıktan ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta saklayın.

SARIMSAĞI KETEN TORBALARDA SAKLAYIN

Hiç keten bir torbada saklamayı düşündünüz mü? Mükemmel bir fikir. Odadaki nem çok düşükse, sarımsak başlarının üzerine küçük soğan kabukları serpebilirsiniz. Diğer yandan, ortam çok nemliyse, fazla nemi emmesi için keten torbaya doymuş tuzlu su ekleyin. Bu, sarımsağı her türlü zararlı ve hastalıktan koruyacaktır.

TAZE SARIMSAĞI SİRKEDE SAKLAYIN

Birçok kişi sarımsak turşusu yapmayı tercih ediyor. Tadının daha da narin ve lezzetli bir şekilde keskinleştiği doğru! Doğru teknikle, buzdolabında neredeyse dört ay saklayabilirsiniz.

Sarımsakları soyun, tüm kabuklarını çıkarın ve tamamen temiz ve kuru bir cam kavanoza koyun.

İşin sırrı: Sarımsakları tamamen beyaz sirkeyle kaplayın (ve isterseniz birkaç baharat da ekleyebilirsiniz). Sonrasında, yemeklerinizin eşsiz ve enfes bir lezzete kavuştuğunu göreceksiniz.

SARIMSAK DONDURULABİLİR Mİ?

Evet, sarımsağı kolayca dondurabilirsiniz, ama her zamanki gibi değil. Öncelikle iyice soymanız, ardından emici bir kâğıda sarıp bir kaba koymanız ve dondurucuya koymadan önce saklamanız gerekiyor. Ancak dikkatli olun, yaklaşık iki ay sonra sarımsak aromasını ve faydalı özelliklerini kaybedebilir. Bu yüzden, çok önceden tüketmenizi tavsiye ederiz.

Sarımsakları özel bir buzdolabı poşetine koyup içindeki havayı çıkarın, ağzını sıkıca kapatıp dondurun.

SOYULMUŞ SARIMSAKLAR NASIL DONDURULUR?

Sarımsakları küçük bir fırın tepsisi gibi düz bir yüzeye yayın. Streç filmle örtün ve bir saat dondurun. Ardından, donmuş sarımsakları alüminyum folyoya sarın ve tekrar kapatılabilir bir plastik torbaya koyun. Etiketleyin, tarih atın ve dondurun.

Faydasını duyan gece tırnaklarına diş macunu sürüyor! İşte sebebi