Sarımsak soymak yorucu geliyorsa dikkat! İşte pratik soyma yöntemleri…

Sarımsak sağlıklı ve lezzetli olduğu için pek çok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Ancak kabuğu soymak kimi zaman yorucu gelebilir. Bu noktada sarımsak kabuğu soymanın pratik yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Sarımsak birçok yemeğin içerisine kolayca eklenebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Öte yandan sarımsak kabuğunu soymak kimi zaman yorucu olabilir. Bu noktada sarımsak kabuğunu soymanın pratik yöntemleri de bulunuyor.

SARIMSAK SOYMANIN PRATİK YOLLARI

Sarımsak kabuğunu soymanın birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları pratik bir şekilde gerçekleşirken, ötekileri zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle pratik yöntemlere dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.

Sarımsak kabuğunu soymanın pratik yöntemlerinden ikisi, çalkalama yöntemi ve sıcak su yöntemi olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerin uygulanışları aşağıda yer alıyor.

Çalkalama Yöntemi: Bu yöntemde 2 kase gerekiyor. Bir kasenin içerisine sarımsaklar yerleştirilir ve diğer kase üzerine kapatılır. Sonra diş haldeki besinler 20-30 saniye kadar kuvvetli bir şekilde; yukarıya, aşağıya yana ve diğer yana hızlıca çalkalanır. Böylece kabukların hızlıca soyulması sağlanabilir.

Sıcak Su Yöntemi: Sarımsak kabukları soyulurken öncelikle yumuşamalı. Böylece daha kolay soyulabilir. Bu işlem için bir kasenin içerisine sarımsaklar diş diş yerleştirilir ve üzerine sıcak su eklenir. Ortalama 1 dakika bekletildikten sonra kabuklar basit bir şekilde soyulabilir.