Sarımsak birçok yemeğin içerisine eklenebiliyor. Çünkü hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu besini pek çok kişi tüketiyor. Bunun yanı sıra sarımsak kabuklarını soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilebilecek bazı yöntemler, sarımsak kabuklarını soyma konusunda yardımcı olabiliyor. Üstelik bir yöntem, elde koku da bırakmıyor.
Sarımsak kabukları bazı yöntemler ile kolayca soyulabiliyor. Ayrıca bir yöntem ile elde koku da bırakmıyor. Söz konusu sarımsak kabuklarını soymanın en basit yöntemlerinden 2'si aşağıda yer alıyor.
Sıcak Su Yöntemi: Bir kasenin içerisine diş diş sarımsaklar koyulur. Akabinde üzerine sıcak su ilave edilir ve ortalama 1 dakika kadar bekletilir. Bu sayede kabuklar daha kolay bir şekilde soyulabilir.
Çalkalama Yöntemi: Bu yöntem elde koku olmadan sarımsak kabuklarını soymaya yardımcı olabilir. Nitekim 2 kase alınır ve 1 kasenin içerisine söz konusu besin ilave edilir. Diğer kase de üzerine kapatılır. İçerisindeki besinler 20-30 saniye kadar kuvvetli bir biçimde; aşağıya, yukarıya, yana ve diğer yana çalkalanır. Bu sayede kabuklar kolay bir şekilde soyulabilir. Ayrıca ele temas etmediğinden dolayı koku da bırakmaz.