Sarımsak kabuklarını soymak oysa bu kadar kolaymış! Üstelik elde koku olmuyor

Sarımsak kabuklarını soymak pek çok insan için uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca elde koku da bırakabiliyor. Ancak tercih edilecek bir yöntem sayesinde, sarımsak kabuklarını soymak oldukça pratik olabiliyor. Üstelik elde koku da olmuyor. İşte detaylar…

Sarımsak, sağlıklı ve lezzetli olduğundan dolayı pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ayrıca birçok yemeğin içerisine de katılabiliyor. Ancak sarımsak kabuklarını soymak, kimi zaman uğraştırıcı ve kokulu olabiliyor. Bunun yanı sıra bir yöntem sayesinde sarımsak kabuklarını kolay bir şekilde soymak da mümkün olabiliyor.

SARIMSAK KABUKLARINI SOYMANIN KOLAY YÖNTEMİ

Sarımsak kabuklarını soymak pek çok insan için uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor. Ayrıca elde bıraktığı koku da birçok insanı rahatsız edebiliyor. Ancak bu konuda tercih edilebilecek çalkalama yöntemi, sarımsak kabuklarını kolayca soymaya yardımcı olabilir. Ek olarak, sarımsaklar elde soyulmadığı için koku da bırakmaz. Nitekim söz konusu yöntem aşağıda yer alıyor.

Çalkalama Yöntemi: Bir kasenin içerisine koyulan sarımsakların üzerine başka bir kase kapatılır. Sonra diş halindeki sarımsaklar 20-30 saniye kadar güçlü bir biçimde; aşağıya yukarıya yana ve diğer yana doğru çalkalanır. Bu sayede kabuklar kolayca çıkartılabilir. Ayrıca el ile temas etmediğinden dolayı, elde koku da olmaz.

Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! İşte İbn-i Sina'dan asırlık sarımsak uyarısı