Sarımsak kabuklarını böyle ayıklayın: Saniyeler içinde soyuluyor! Elde koku bırakmıyor…

Sarımsak kabuklarını soymanın basit yolları pek çok insanın ihtiyacı haline gelebiliyor. Çünkü sağlıklı ve lezzetli olan bu besini soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan sarımsak kabuklarını saniyeler içinde soymaya yardımcı olabilen bir yöntem bulunuyor. Üstelik elde koku bırakmıyor. Detaylar haberimizde…

Sarımsak pek çok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Çünkü birçok farklı yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ayrıca; A, B1 ve C vitaminleri açısından zengin olarak ön plana çıkabiliyor. Öte yandan; kan basıncını düzenleme, karaciğeri koruma ve bağışıklığı güçlendirme gibi çeşitli faydaları bulunuyor.

Sarımsak her ne kadar lezzetli olsa da sarımsak kabuklarını ayıklamak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sarımsak kabuklarının saniyeler içinde soyulmasında yardımcı olabiliyor. Üstelik elde koku da bırakmıyor.

SARIMSAK KABUKLARINI BÖYLE AYIKLAYIN

Sarımsak kabuklarını ayıklamanın pratik yöntemlerinden biri, 2 kase ile gerçekleşiyor. Üstelik söz konusu yöntem elde koku bırakmıyor. Bu nedenle sarımsak kabuklarını ayıklayacakların, 2 kase yöntemi ile ayıklamaları tavsiye ediliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Eşit boyutlarda boş 2 kase hazırlanır.

Bir kasenin içine sarımsaklar güzelce yerleştirilir ve diğer kase, sarımsak dolu kasenin üstüne kapatılır.

Ardından diş haldeki sarımsaklar ortalama 20-30 saniye kuvvetli bir şekilde; sağa, sola, aşağı ve yukarı çalkalanır.

Bu işlemin ardından sarımsak kabuklarının çabucak ayıklandığı görülebilir. Ayrıca sarımsaklar el ile temas etmediği için elde koku da olmaz.