Sarımsak kabuğunu soymanın pratik yöntemleri! Oysa bu kadar basitmiş

Sarımsak kabuğunu soymak kimi zaman uğraştırıcı olsa da lezzetli olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından tüketiliyor. Ancak sarımsak kabuğunu soymanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Sarımsak kabuğu soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle pratik soyma yöntemleri de araştırılabiliyor. Çünkü bazı yöntemler zahmetli olurken, bazı yöntemler pratik bir şekilde sarımsak kabuğunu soymaya yardımcı olabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, sarımsak kabuğunu soyarken oysa bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor.

SARIMSAK KABUĞUNU SOYMANIN PRATİK YÖNTEMLERİ

Sarımsak kabuğunu soyarken tercih edilecek bazı pratik yöntemler bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerde özel bir alete veya beceriye de gereksinim duyulmuyor. Nitekim sarımsak kabuğu soymanın pratik yöntemleri arasında gösterilebilen 2 yöntem, sıcak su yöntemi ve çalkalama yöntemi.

Sıcak Su Yöntemi: Sarımsak kabuğunun kolayca soyulması için öncelikle yumuşaması sağlanır. Bu işlem için bir kasenin içine sarımsak diş diş yerleştirilir. Ardından üzerine sıcak su ilave edilir. Ortalama 1 dakika kadar bekletildikten sonra sarımsak kabuklarının pratik bir şekilde soyulduğu görülebilir.

Çalkalama Yöntemi: Bu yöntemde 2 kaseye ihtiyaç duyulur. Bir kasenin içine sarımsaklar koyulur ve diğer kase üzerine kapatılır. Diş halindeki sarımsaklar 20-30 saniye kadar kuvvetlice çalkalanır. Bu sayede sarımsak kabuğunun kolayca soyulduğu görülebilir.