Yemeklere hem lezzet hem de sağlık için ilave edilebilen sarımsak, soyarken zahmetli olabiliyor. Ancak belirli yöntemlere dikkat edildiğinde elde koku olmadan sarımsak soymak mümkün olabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemler sayesinde sarımsak kabuğu basit bir şekilde soyulabiliyor.
Sarımsak kabukları basit bir şekilde, üstelik elde koku olmadan soyulabiliyor. Ayrıca söz konusu basit yöntem ile sarımsak soyulurken özel bir alete ya da beceriye de ihtiyaç duyulmuyor. İşte sarımsak kabuğunu soymanın 2 basit yöntemi, sıcak su yöntemi ve çalkalama yöntemi.
Sıcak Su Yöntemi: Kabuklar soyulurken öncelikle yumuşaması sağlanır. Bu nedenle öncelikle bir kasenin içerisine diş diş eklenir. Akabinde üzerine sıcak su eklenir. Ortalama 1 dakika kadar bu şekilde bekletilir. Bu yöntem sayesinde kabuklar basit bir şekilde soyulabilir.
Çalkalama Yöntemi: Bu yöntemde 2 adet kaseye ihtiyaç duyulur. Öncelikle bir kasenin içerisine sarımsaklar eklenir ve diğer kase ile üzeri kapatılır. Akabinde diş halindeki sarımsaklar 20 ila 30 saniye kadar kuvvetli bir şekilde yukarı, aşağı, yana ve diğer yana çalkalanır. Bu sayede kabuklar kolay bir şekilde soyulabilir. Ayrıca elde koku olmadan, basit bir şekilde soyulmuş olur.