AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Mutfakta birçok sahip olduğumuz pratik bilgiler hayatımızı hem kolaylaştırır hem de kurtarır. Sarımsak ezici de bunlardan biridir. Sarımsağın yemekte daha yumuşak durması için yapılan bu alet hakkında uzmanlardan açıklama geldi. Besinlerin kullanımı konusunda yapılan araştırmalarda ilk sırada sarımsak ezici ve zararları yer aldı.
Sarımsak ezicinin ilk sırada yer almasının nedeni ise dünyadaki en doğal antibiyotiktir. Çünkü birçok ilaçtan daha hızlı etki gösteren sarımsağın maruz kalacağı olumsuz koşullara dikkat edilmeli.
Uzmanlar yapılan araştırmada sarımsakların ezici tarafından rendelenmesinde tüm değerlerini kaybettiğini belirtti. Vitamin özelliği kaybolan sarımsağın bir değerinin kalmaması sonucu uzmanlar en doğru kullanım biçimini paylaştı.
Sarımsağı eziciyle kullanıp vitamin değerlerini kaybetmek yerine bir tahta kaşık ya da tahta oklavayla ezilmesi gerektiği belirtildi.
Eziciler metal olduğundan sarımsağın kimyasal maddelere maruz kalma ihtimalinin yüksek olacağı iddia edildi. Sarımsağı yatay olarak ezin ve kullanın.