Sarımsağın sırrı belli oldu: Böyle kullanılırsa antibiyotik oranını ikiye katlıyor!

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı sağlık problemi için doğal çözüm önerilerinde bulunmuştu. Ayrıca sarımsak tüketimi ile ilgili de açıklama yapmıştı. Nitekim İbn-i Sina, közlenmiş sarımsak önerisinde bulunuyor. Çünkü közlenmiş sarımsağın içeriğindeki antibiyotik oranını adeta ikiye katladığı söyleniyor. İşte detaylar…

İbn-i Sina asırlar önce yazdığı şifa kitaplarında sarımsaktan da bahsediyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın sarımsakla ilgili uyarıları, adeta sarımsağın sırrı belli oldu bile dedirtebiliyor. Nitekim İbn-i Sina, sarımsağın yararlarından tam olarak faydalanabilmek için közlenmesini tavsiye ediyor.

İBN-İ SİNA'NIN KÖZLENMİŞ SARIMSAK ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden közlenmiş sarımsak önerisinde bulunmuştu. Ayrıca sarımsağın közlendiğinde, antibiyotik oranını adeta ikiye katladığı söyleniyor.

Isıya bağlı artan antibiyotik, vücuttaki kanı yağlardan arındırarak kötü kolesterol seviyesini düşürebiliyor. Bunun sonucunda ise kalp ve damarların daha sağlıklı çalışması sağlayabiliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği közlenmiş sarımsağın diğer faydalarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Közlenmiş sarımsak, kan dolaşımını dengeleyerek kalp ritmini düzenleyebiliyor.

Kalp ritmi düzgün çalışan bir vücut sisteminde sinir hücreleri daha verimli olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği közlenmiş sarımsak, vücuttaki yağ depolarını hızla yakabiliyor.

Kabızlık sorunu yaşayanların közlenmiş sarımsak tüketmesi tavsiye ediliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği közlenmiş sarımsak, vücuttaki tüm enfeksiyon ve iltihaba karşı faydalı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da önerdiği közlenmiş sarımsağı, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan insanların uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.