AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Demet olarak alındığı için sarımsağı kısa sürede tüketemeyenler sarımsak küfünden yakınır. Çünkü sarımsak hızlı küflenen bir besin. Sarımsağı saklamanın birçok yöntemi var. Sarımsak çok nemli bir yerde saklandığında çimlenmesi de hızlı olur. Öte yandan, ortam çok kuru ise, büzülmeye ve kurumaya başlar. Peki, sarımsak nasıl saklanır?
Kavanoz: Küçük, hava geçirmez bir cam kavanoz alın ve dibine pirinci koyun. Sarımsakları birkaç dişe ayırın ve doğrudan kavanoza koyun. Pirinç, aşırı nemi hemen önleyecektir. Sarımsağınız daha uzun süre taze ve aromatik kalacaktır.
Keten: Odadaki nem çok düşükse, sarımsak başlarını küçük soğan kabuğu yerleştirebilirsiniz. Aksine, ortam çok nemliyse, bu fazla nemi tam olarak emmek için keten torbaya doymuş bir tuz çözeltisi ekleyin.
Sirke: Birçok insan sarımsak turşusu yapmayı tercih eder. Doğru teknikle, buzdolabında yaklaşık 4 ay bile saklayabilirsiniz. Karanfilleri soyun, tüm kabuğunu iyice çıkarın ve tamamen temiz ve kuru bir cam kavanoza koyun. Sirkeyi ekleyin.
SARIMSAĞI DONDURABİLİR MİSİN?
Evet, sarımsağı kolayca dondurabilirsiniz. Öncelikle kabuğunu iyice soyup ardından emici kağıda sarıp bir kaba koyup dondurucuya kaldırmanız gerekiyor. Ancak dikkatli olun, yaklaşık iki ay sonra sarımsak aromasını ve özelliklerini kaybedebilir. Bu yüzden öncesinde çok iyi tüketmenizi tavsiye ederiz.