Sarı lekeler oluşmuş yastıkları çöpe atmayın! Yastıklarınızı kar beyazı yapan karışım

Yastıklarda ter ve kirden kaynaklı oluşan sarı lekeler zamanla mikroplar için yuva haline gelir. Bu görüntü yüzünden çoğu insan yastıklarını çöpe atar. Sarı lekeli yastıklarınızı çöpe atmadan bir kez daha düşünün. İşte yastıklarınızı kar beyazı yapacak karışım...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yastıkların iç yüzünden içindeki pamuklara bağlı meydana gelen sararma kötü bir görüntüye neden olur. Terleme, ıslanma ya da üzerine bir şey dökülmesi sonucu oluşan sarı lekeler, yastıkları çöp yoluna götürür. Ancak maddi zarara neden olan bu durum karşısında çözüm oldukça basittir.

En etkili doğal çözümü sizler için araştırdık. Yastıklardaki sarı lekeleri bitiren ve kar beyazı yapan mucize karışım sayesinde maddi zararınızı önleyebilirsiniz.

YASTIKLARINIZI KAR BEYAZI YAPACAK KARIŞIM

Yastık yüzünü çıkarmadan içindeki pamukla beraber tertemiz olması için bir kovanın içine sıcak su doldurun.

Üzerine bir bardak sirke ve 3 yemek kaşığı soda tozu dökün. Ayaklarınızla bastırdığınız yastıkları daha sonra başka bir kovada hazırladığınız limon suyu ve karbonata bastırın.

Yaklaşık 30 dakika bekleyin. Ardından sıcak su ile durulayıp tele asın.

Buna rağmen geçmezse bu kez bulaşık parlatıcısı deneyin. Parlatıcı adından sarı lekeleri çözerek şiltenin rengini kar beyazına döndürür. Üstelik içindeki pamukları da temizler. Ayda bir kez yastıklarınızı böyle yıkarsanız sorun yaşamazsınız.

Telle hiç uğraşmayın! Yağ içinde kalmış Fritöz tenceresi temizlemenin en kolay yolu