Bal kabağı dolması tarifi! İçli bal kabağı dolmasının püf noktası

İçli bal kabağı dolması hem doyurucu hem de birbirinden farklı baharatların yer aldığı lezzetli bir yemek. Osmanlı saray mutfağında birçok yemekte kullanılan bal kabağı içli pilavla buluşunca da ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Tek yapmanız gereken bir iç pilav hazırlamak ve bal kabağına doldurarak pişirmek. İşte içli bal kabağı dolması tarifi ve malzemeleri...

İçli bal kabağı dolması iç pilavla hazırlanan ve tencerede pişirilen bir yemektir. İçli bal kabağının püf noktası ise yemeğin güzel pişirilmesidir. Sevdiğiniz baharatlarla hazırlayabileceğiniz içli bal kabağı dolması kış kabaklarını değerlendirmeniz için harika bir yemek olacak. İşte içli bal kabağı tarifi ve malzemeler...

İÇLİ BAL KABAĞI DOLMASI MALZEMELER

1 adet balkabağı

İç pilav için;

25 gram tereyağı

1 su bardağı pirinç

1 adet soğan

2 çorba kaşığı kuş üzümü

5 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

2 adet kakule

Karabiber

Tuz

Et (İsteyenler iç pilavı etli de yapabilir)

İÇLİ BAL KABAĞI DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle bal kabağını temizleyin ve soyun. Üst kısımdan yuvarlak bir kapak kesin ve onu atmayın. İçini güzelce temizleyin. Boşalttıktan sonra önce tuzlayın sonra da 1 tatlı kaşığı şeker serpin.

Tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin, 1,5 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edip diri bir pilav içi hazırlayın.

İç pilava fıstık, üzüm, tuz, şeker, karabiber, tarçın ve kakuleyi ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabağın içine doldurun. İsteyenler iç pilavı etli de yapabilir. İlk başta kestiğiniz yuvarlakla da kabağı kapatın.

Kapak alta gelecek şekilde tencereye koyun, tencerenin içine iki parmak yüksekliğinde kaynar su koyun, 2 tatlı kaşığı şeker ilave edip kapağını kapatın.

Orta ateşte kabak yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Kabak piştikten sonra ocaktan alın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. İçli kabak hazır, afiyet olsun...