İncirlerin bir kısmı sadece haşlanmış pirinçle, bir kısmı sadece cevizle dolduruluyor. Aynı tencerede pişiyorlar ama ikisinin de tadı farklı. Şeker yerine pekmez kullanılabilir. Hiç şekersiz olarak hazırlanabilir; incir zaten tatlı. İncirleri dolduracağınız için, üzerine bastırılmadan kurutulmuş incirlerden satın almanızda fayda var.
İNCİR DOLMASI TARİFİ
Kaç Kişilik: 6
Toplam Süre: 30 dakika
1 çay bardağı pirinç
20 kuru incir
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
Pirinci 3 çay bardağı suyla haşlayın.
1/2 çay bardağı şekerle karıştırıp bir kenarda bekletin.
İncirlerin sap kısımlarını kesip atın.
Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün veya doğrayın.
İncirlerden birini elinize alın.
Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin.
Bir kısmını haşlanmış pirinçle, bir kısmını cevizle doldurun.
Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tencereye 1 su bardağı su koyun.
Önce harlı ateşte kaynatın.
Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine 1/2 çay bardağı şeker gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın.
Ilık veya soğuk olarak yenebilir.
Buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.