Saray mutfağının nefis yemeği mutancana tarifi! Bugün ne pişirsem diyenlere nefis yemek

Mutancana tarifi bugünkü Benim Yemeğim'in menüsü oldu. Kuzu eti, soğan, kuru üzüm, erik, kayısı, bal ve badem gibi besleyici malzemelerle yapılan mutanca yemeği hem görüntüsüyle hem de tadıyla günün menüsü olmaya aday. Osmanlı mutfağının nefis lezzeti mutanca yemeğinin yapılışı ve malzemeleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mutancana yemeği Osmanlı mutfağının günümüze ulaşan lezzetleri arasında yer alıyor. Benim Yemeğim'in 2 Ağustos menüsü olan mutanca tarifi besleyici ürünlerle hazırlanıyor. Yarışmacılar mutanca yemeğinin yapılışında hünerlerini gösterirken Şef Rafet İnce mutancanın püf noktaları hakkında bilgi veriyor.

Benim Yemeğim yemek yarışmasında tarifleri ekran başında kaçıranlar için adım adım anlattık. Bugünün menüsü olan mutanca kuzu eti, soğan, kuru üzüm, erik, kayısı, bal, badem ve tarçın gibi besleyici malzemelerle yapılıyor. İşte saray klasiği olan mutanca tarifi ve malzemeleri...

MUTANCANA MALZEMELER

200 gram kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

15 adet arpacık soğan

3 yemek kaşığı kuru üzüm

4 adet kuru erik

4 adet kuru kayısı

4 adet kuru incir

1 yemek kaşığı bal

3 yemek kaşığı badem

1 çay kaşığı tarçın

Tuz

Sıcak su

MUTANCANANIN YAPILIŞI:

Mutanca tarifi için önce tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Arpacık soğanları ekleyip kavuruyoruz.

Kuşbaşı olan etimizi soğanlar karamelize olduktan sonra tencereye ekliyoruz.

Kuru meyveleri küçültüp ete ilave ediyoruz.

Kavurulan ete bal, tarçın, sıcak su ve tuz ekledikten sonra yemeğin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Küçültüp yağsız tavada kavurduğumuz bademlerin yarısını yemeğe ekliyoruz. Pişen yemeği tabağa alıyoruz ve üzerine kavurduğumuz bademi gezdiriyoruz. Mutancana tarifi hazır. Afiyet olsun...