AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mutancana yemeği Osmanlı mutfağının günümüze ulaşan lezzetleri arasında yer alıyor. Benim Yemeğim'in 2 Ağustos menüsü olan mutanca tarifi besleyici ürünlerle hazırlanıyor. Yarışmacılar mutanca yemeğinin yapılışında hünerlerini gösterirken Şef Rafet İnce mutancanın püf noktaları hakkında bilgi veriyor.
Benim Yemeğim yemek yarışmasında tarifleri ekran başında kaçıranlar için adım adım anlattık. Bugünün menüsü olan mutanca kuzu eti, soğan, kuru üzüm, erik, kayısı, bal, badem ve tarçın gibi besleyici malzemelerle yapılıyor. İşte saray klasiği olan mutanca tarifi ve malzemeleri...
MUTANCANA MALZEMELER
200 gram kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı kuru üzüm
4 adet kuru erik
4 adet kuru kayısı
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı badem
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Sıcak su
MUTANCANANIN YAPILIŞI:
Mutanca tarifi için önce tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Arpacık soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Kuşbaşı olan etimizi soğanlar karamelize olduktan sonra tencereye ekliyoruz.
Kuru meyveleri küçültüp ete ilave ediyoruz.
Kavurulan ete bal, tarçın, sıcak su ve tuz ekledikten sonra yemeğin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Küçültüp yağsız tavada kavurduğumuz bademlerin yarısını yemeğe ekliyoruz. Pişen yemeği tabağa alıyoruz ve üzerine kavurduğumuz bademi gezdiriyoruz. Mutancana tarifi hazır. Afiyet olsun...