Sararmış yastık kılıflarını temizlemenin basit yolu! Bembeyaz oluyor...

Yastık kılıfları zamana ve kullanıma bağlı olarak sararabilir. Ayrıca bu durum kirli bir görüntü oluşturabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sararmış yastık kılıflarını pratik bir şekilde temizleyebiliyor. Detaylar haberimizde…

Yastık kılıflarını temizlemenin basit yolu pek çok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü kullanıma bağlı olarak kılıflarda; kir, yağ ve ter gibi sebeplerden dolayı sararma oluştuğu görülebilir. Ayrıca bu durum kılıflar yıkansa bile kirli olduğu izlenimini ortaya çıkartabiliyor. Ek olarak normal yıkamalarda kimi zaman yastık kılıflarının bembeyaz olduğu görülmez.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sararmış yastık kılıflarını temizlemenin pratik yolları arasında gösterilebiliyor. Ayrıca kılıfların adeta bembeyaz olmasını sağlayabiliyor.

SARARMIŞ YASTIK KILIFLARINI TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Sararmış yastık kılıflarını temizlemenin çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan biri pratik bir şekilde uygulanıyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Çamaşır suyu, sıcak su ve bir miktar deterjan bir kapta karıştırılır.

Ardından yastık kılıfları da kaba eklenir ve içinde bekletilir.

Bu sayede yastık kılıflarındaki sararma renginin arınmaya başladığı görülebilir.

Çözülme işleminin ardından sararmış kısımlar ovalanır (kumaşı yıpratmadan ovalanır).

Yastık kılıfları temizleme işleminin ardından durulamak için güzelce yıkanır.

Kurutma işlemi için güneş ışığına bırakılabilir.

Bu sayede yastık kılıflarının adeta bembeyaz olduğu görülebilir.

Not: Sararmayı önlemek için düzenli olarak kılıfların değiştirilmesi önerilir. Zira yastık kılıfının az değiştirilmesi, daha fazla sararmasına neden olabilir.

Dikkat: Mevcut yastık kılıfının üretici temizlik notlarının okunması önerilir. Zira her kılıfın üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Eğer yukarıdaki yöntem mevcut kılıfa zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.