Sararmış yastık kılıfları bembeyaz oluyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Yastık kılıfları zamana ve kullanıma bağlı olarak sararmaya başlayabilir. Ayrıca bu durum kılıfların kirli olduğu izlenimini de oluşturabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sararmış yastık kılıflarını adeta bembeyaz yapabiliyor. İşte detaylar…

Yastık kılıflarını bembeyaz yapan yöntemler birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü yastık kılıflarında zamana bağlı olarak; kir, ter ve yağ gibi sebeplerden dolayı sararma oluşabilir. Ayrıca bu durum kılıflar yıkansa bile kirli olduğu izlenimini oluşturabilir. Çünkü makinede yıkanan her yastık kılıfı maalesef bembeyaz olmaz.

Öte yandan sararmış yastık kılıflarını adeta bembeyaz yapmaya faydalı olabilen bir yöntem de bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntem, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde gerçekleşiyor.

SARARMIŞ YASTIK KILIFLARI ADETA BEMBEYAZ OLUYOR

Yastık kılıflarında oluşan sararmayı adeta bembeyaz yapmaya; sıcak su, çamaşır suyu ve bir miktar deterjan yardımcı olabiliyor. Ayrıca bu yöntem şu şekilde gerçekleşiyor;

Sıcak su, çamaşır suyu ve bir miktar deterjan karışımı hazırlanır.

Elde edilen karışım bir kaba koyulur ve yastık kılıfları da kaba yerleştirilerek içinde bekletilir.

Böylece yastık kılıflarındaki sararma renginin arınmaya başladığı görülebilir.

Ayrıca çözüldükten sonra sararmış kısımlar ovalanır.

Ek olarak kumaşı yıpratmadan ovalamak gerekir.

İşlem tamamlandığında yastık kılıfları durulamak için güzelce yıkanır.

Kurutmak için güneş ışığına bırakılabilir.

Böylece yastık kılıflarının adeta bembeyaz olduğu görülebilir.

Not: Kılıflardaki sararmayı engellemek için düzenli olarak değiştirilmesi tavsiye edilir. Çünkü yastık kılıfı ne kadar az değiştirilirse, o kadar fazla kirlenebilir.

Dikkat: Yastık kılıfının üretim malzemesi farklılık gösterebilir. Bu nedenle mevcut kılıfın temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer yukarıdaki yöntem mevcut kılıfa zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.