Sararmış kapı temizlemenin pratik yöntemleri! Ancak bu kadar kolay olabilirdi

Kapılarda kullanıma ve zamana bağlı olarak sararma ve kirlenme problemi ortaya çıkabilir. Ayrıca bu durum pek çok insanın moralini de bozabilir. Ancak bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sararmış kapıları temizlemek için, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebilir. İşte detaylar…

Kapı temizlerken bazı noktalara dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü doğru temizlik malzemeleri kullanmazsa, yapılan temizlik daha da uğraştırıcı bir hale dönüşebilir. Bunun yanı sıra kapıların yapı malzemelerine göre temizlik yöntemleri de değişiklik gösterilebilir.

SARARMIŞ KAPI TEMİZLEMENİN PRATİK YÖNTEMLERİ

Sararmış kapıların temizlenme yöntemleri, kapıların yapısına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kapıdan kapıya göre temizlik yöntemleri de değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca ahşap kapı, çelik kapı ve pimapen kapı temizlemenin pratik yöntemleri aşağıda yer alıyor.

Ahşap Kapı: Ahşap kapı boyalarının sökülmemesi için ahşap temizleyicisi ile kapıların temizlenmesi öneriliyor. Bu işlem için bir kova suya 1-2 kapak ahşap temizleyicisi eklenir. Ardından temizleme işlemi gerçekleşir.

Çelik Kapı: Bir kova suya çok az çamaşır suyu veya sirke eklenerek çelik kapılar temizlenebilir.

Pimapen Kapı: Pimapen kapılardaki lekelerin temizlenmesi için cif gibi krem temizleyiciler tavsiye ediliyor. Ayrıca çamaşır suyu gibi aşırı kimyasal temizlik malzemelerinin plastik yüzeylerin zamanla solmasına neden olabileceği belirtiliyor. Bu sebeple cifle temizlik yapıldıktan sonra temiz bir bez ile birkaç defa durulanması tavsiye ediliyor.

Not: Kapıların yapı malzemeleri değişiklik gösterebilir. Bu nedenle mevcutsa kapıların üretici temizlik talimatları da okunmalı. Eğer yukarıdaki yöntemler kapıların yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.