Sararan yastıkları beyazlatmanın kısa yolu: Limon

Yatak odasında en hızlı sararan ve kirlenen eşyaların başında yastıklar geliyor. Sararan yastıklar kolaylıkla toz akarlarının, virüslerin ve bakterilerin üremesine olanak sağlayan bir ortam haline gelebilir. Bu yüzden sararan yastıklardan ya temizleyerek ya da çöpe atarak kurtulmanız gerekir. Temizleme yöntemini seçenlere sararan yastıkları beyazlatan 3 öneri hazırladık. İşte bembeyaz yastıkların sırrı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yatak odasında yastıktan çarşafa kadar her şeyin belli aralıklarla yıkanması gerekir. Fakat yastıklar hepsinden daha hızlı sararır. Sararan yastıklar kolaylıkla toz akarlarının, virüslerin ve bakterilerin üremesine olanak sağlayan bir ortam haline gelebilir. Bunlar, zamanla orada oluşan ter ve kir parçacıklarından da kaynaklanır. Ancak yastıklarınızdan gelebilecek sarımsı lekelere ve kokulara rağmen onları atmak zorunda değilsiniz. Birkaç yöntemle sararan yastıklarınızı beyazlatabilirsiniz.

SARARAN YASTIKLARA 3 ÇÖZÜM

1. Sıcak su ve limon

Optimum rahatlıkta iyi uyumak için yastıklarınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız limon paha biçilmez ve çok etkili bir müttefiktir. 2,5 litre suyu kaynatıp içerisine 6 bardak limon suyu ekleyerek başlayın. Daha sonra yastığınızı bu limonlu suda 2 saat kadar bekletin. Tek yapmanız gereken yastığınızı durulayıp kurutmadan önce lekeleri çıkarmak için sabunlu suyla yıkamaktır. Yastığın tamamen solüsyona batırılması için daha fazla su eklemekten çekinmeyin.

2. Beyaz sirke ve karbonat

Yastığınızın tekstil liflerini doğal olarak hafifletmek ve yumuşatmak için kabartma tozu ve beyaz sirke kombinasyonu harika bir çözümdür. Aslında yastıkta bulunan tüm kir, ter ve lekeleri çıkarmak için bu iki elementin antibakteriyel ve beyazlatıcı etkisine güvenebilirsiniz. Ayrıca bu, oraya yerleşmiş olabilecek kötü kokularla da mücadele etmeye yardımcı olacaktır. Yastığınızı sıcak su dolu bir leğene yerleştirin ve aynı miktarda karbonatla karıştırılmış yarım bardak beyaz sirkeyi ekleyin. 1 saat kadar ıslanmaya bırakın. Daha sonra normal bir yıkama programı seçin ve çamaşır makinesinde çalıştırın, ardından havayla kurutun. Yatağınızı temizlemek için karbonatın da kullanılabileceğini unutmayın.

3. Limon ve hidrojen peroksit

Ağartıcının yerine geçmek için ideal olan bu leke ve akar önleyici bakım, çamaşırları beyazlatmak için limon suyu ve hidrojen peroksitin (peroksit) birleştirilmesinden oluşur. Ter veya tükürük lekelerini kolayca çıkarabilen aktif maddeler içeren bileşenlerdir.

Faydalarından yararlanmak için bir kova sıcak suya yarım bardak limon suyu ve bu miktarın iki katı hidrojen peroksit koyun. Yastığı kovaya yerleştirin ve bir saat etki etmesini bekleyin. Bu süre geçtikten sonra, yastığınızı durulamak için çamaşır makinenizde normal bir program çalıştırın ve ardından güneşte kurumaya bırakın.